Αθ. Δρούγος: Κρίσιμη η κατάσταση ειδικά από Δωδεκάνησα προς Κύπρο – Αποκλειστικές πληροφορίες

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΣΚΗΣΗ «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΣΕ 3 ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΗΤΟΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ. ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 25 ΜΑΙΟΥ

2) ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΟΛΤΣΟΥΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΣΑΖ(ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ/ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΟΥΓΚΛΑ- ΕΝΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ).

3) ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΝΗΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΝΗΩΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ,ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ CN-235.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΓΑΛΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΤΗΤΑΣ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

4) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ-ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ-ΟΤΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ /ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟ,) ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ «ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ».ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΤΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ,ΜΟΥ ΛΕΓΕ ΟΤΙ ‘ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΟΥΝ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ». ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ-ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ-ΕΞΟΔΑ ΚΑ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΦΟΓΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ Ο ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΟΥΩΛΤΕΡΣ/ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΟΝΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΩΣ ΚΑΙ Ο CNO ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΡΙΤΣΑΡΣΟΝ..

5) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΟΙΓΚΟΥ -ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΠΧΣΥΡΙΑ-ΙΝΤΛΙΠ-S400 -ΙΡΑΝ)-Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΛΕΠΤΑ.

6) ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ, ΕΝΩ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΧΑΙΦΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

7) ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ /ΠΡΩΗΝ 4Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΜΑΝΙΣΑ-ΑΔΡΑΜΥΤΙΟ-ΝΤΕΝΙΣΛΙ ΚΙ ΣΜΥΡΝΗ(ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ).ΠΛΟΙΑ ΑΠΕΠΛΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΠΛΕΥΣΟΥΝ -ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ- ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΞΗΡΟΥ-ΚΕΡΑΜΙΚΟΥ-ΤΣΑΝΤΑΡΛΙ ΚΑ.

8) ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΣΑΖ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ.ΕΠΙΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

9) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ-ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

10) ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, /ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ(ΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ)..ΧΘΕΣ ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΑΙ 6 ΠΥΡΑΥΛΚΑΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟ.

11) ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΦΟΡΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ.

12) ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΙΩΠΗΡΑΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ.

13) ΒΑΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ.

14) Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ /ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ/ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ(ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΛΟΓΟΥΣ…ΒΑΣΕΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ….

15) ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΟΥΝ , ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΔΩΝ.

16) ΕΜΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΜΥΝΑΣ ΝΗΣΟΥ /ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΔΕΣ ΡΩ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ(Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΗ), ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ..

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

17) Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ/ΒΑΣΕΙΣ/ΠΛΟΙΑ.ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ 6 ΚΑΝΑΛΙΑ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ /ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ/ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ S400.

analystsforchange.org