Αθ. ΔΡΟΥΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ-ΠΥΡΑΥΛΟΙ-ΜΑΝΜΠΙΤΖ-ΒΑ ΣΥΡΙΑ/3 ΙΑΝ 2019

ΓΡΑΦΕΙ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ-ΠΥΡΑΥΛΟΙ-ΜΑΝΜΠΙΤΖ-ΒΑ ΣΥΡΙΑ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/3 ΙΑΝ 2019

1)Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΤΙ “ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ PATRIΟT, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ S-400 ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΟ 2017, ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019”.

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΝΩ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ-ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ (ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΣΕΦ ΤΣΕΤΙΝ), Ο ΥΠΕΞ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ-ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ-ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΡΙΟ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ-ΑΚΑΡ ΚΙ ΦΙΝΤΑΝ (ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ (ΛΑΒΡΩΦ-ΣΟΙΓΚΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΤΝΙΚΩΦ). /

ΤΟΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΗΓΩΝ ΣΕ ΜΟΣΧΑ-ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.

2)ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 3.6 ΔΙΣ ΔΟΛ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 80 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΙΜ-104Ε/GEMT ΚΑΙ 60 PAC-3/MSE.. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΙΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ‘Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ PATRIOT ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S-300PMU-1ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΦΟΔΡΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟ 1998 ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ/ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ.

  Η Αυστρία προετοιμάζεται για μπλακ άουτ στην Ευρώπη: μαθαίνει στον πληθυσμό να ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό

3)ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 60ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ-ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ(ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ, ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΣΜΑΗΛ ΜΕΤΙΝ ΤΕΛΕΜ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΝΩ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ. (ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ) Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ.

Ο. ΤΕΜΕΛ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΑΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΝ. ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ-ΝΤΑΜΠΙΚ-ΑΛ ΡΑΙ-ΑΛ ΜΠΑΜΠΚΑΙ ΑΦΡΙΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΕΣΩ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ ΤΗΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ Ο ΑΚΑΡ ΚΑΙ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΓΙΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ….

4)ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΚΑΡ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ /5 ΣΕΛΙΔΕΣ. ΕΚΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ-ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΩΣΑΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΔΩ-Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. (ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΑΚΑΡ…

  Τουρκία: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο σε Ερντογάν για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΑΚΑΡ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ Ο ΤΕΜΕΛ, ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ /ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ 12 ΣΕ 16 ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΟΙ 4 ΕΔΡΕΥΟΥΝ Η 11Η ΣΤΟ ΝΤΕΝΙΣΛΙ, Η 7Η ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΚΑΡΙΑ, Η 17Η ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, ΚΑΙ Η 41Η ΣΤΟ ΚΙΡΚΛΑΡΕΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΘΡΑΚΗ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΥΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ/ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, ΜΠΟΛΟΥ, ΧΑΚΑΡΙ, ΤΟΥΝΤΣΕΛΙ, ΝΤΙΝΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΙΡΤ. /ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.

5)ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΣΕ 244 ΑΠΟ 215 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2016. ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕΙΩΗΚΑΝ ΑΠΟ 360 ΣΕ 215. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ FBI ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝ. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧΑΜΙΤ ΓΚΙΟΥΛ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

6)ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ. ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΙΝΙ-ΒΑΣΙΣ/ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΣΙΡΡΙΝ-ΑΛ ΚΑΛΚΙΛ ΚΑΙ ΑΛ ΑΡΑΤΖ.