Τα πρώτα ελικόπτερα τύπου OH-58D KIOWA Warrior τα οποία μας παραχώρησαν οι ΗΠΑ φόρεσαν το ελληνικό εθνόσημο. Τα ελικόπτερα βρίσκονται σε αυτή τη φάση στη διαδικασία των δοκιμών στις ΗΠΑ και τις επόμενες ημέρες τα πρώτα απ’ αυτά θα φτάσουν στην Ελλάδα και το ΓΕΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες

Την αγορά των 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ η διαδικασία κατακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

  “Στον Έβρο υπήρξε τουρκική εισβολή και ήττα γιατί οι Τούρκοι έδιωξαν το μηχανικό των ελληνικών ΕΔ”

Πρόκειται για τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa, τα οποία αποσύρονται από τον στρατό των ΗΠΑ και διατίθενται από το αμερικανικό Πεντάγωνο ως πλεονάζοντα αμυντικά είδη.

Το κόστος της αγοράς των 70 ελικοπτέρων ανέρχεται στα 46 εκατ. δολάρια, δηλαδή 44.156.061 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως το καθένα αποτιμάται στα 630.000 ευρώ.

Τα Kiowa είναι ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης, διαθέτουν πλατφόρμα οπλικών συστημάτων και οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται ότι φέρουν τα ίδια όπλα με αυτά που έχουν τα Αpache.

Αφού ολοκληρωθεί η αγορά, μεταφερθούν στην Ελλάδα, συντηρηθούν και καταστούν επιχειρησιακά, τα ελικόπτερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΣ, θα μεταφερθούν στα νησιά.

  Ο Έβρος θα σφραγιστεί διαμηνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις – Η αγωνία της Άγκυρας να κρατήσει ανοιχτά τα περάσματα

Ήδη τα ελικόπτερα, που βρίσκονται στην φάση δοκιμής στις ΗΠΑ, φέρουν τα ελληνικά εθνόσημα.Loading...