Αυτοκίνητο: Πετρέλαιο τέλος, έρχεται το ηλεκτροκίνητο και με επιδότηση από το κράτος

Τέλος μπαίνει σταδιακά στο αυτοκίνητο που κινείται με πετρέλαιο. Το μέλλον είναι στο ηλεκτροκίνητο και αυτό φαίνεται και από τα σχέδια του κράτους για επιδότηση.

Ήδη η τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας δείχνει ξεκάθαρα ότι οι πετρελαιοκινητήρες σταματάνε. Όλες οι μεγάλες φίρμες ρίχνουν στην αγορά διαρκώς από έναν νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο και μάλιστα σχεδιάζουν άμεσα να αυξήσουν τις πωλήσεις μέσω μείωσης της τιμής.

Αυτό είναι ένα καλό νέο για όποιον θέλει να στραφεί σε ένα ηλεκτροκίνητο στο μέλλον, όμως φαίνεται ότι τα νέα γίνονται καλύτερα αν παρατηρήσει κανείς τις κινήσεις που θέλει να κάνει το ελληνικό κράτος.

  Μητσοτάκης: Ανελέητο σφυροκόπημα από δημοσιογράφο της Washington Post που εξαφάνισαν τα εδώ ΜΜΕ

Με βάση τον σχεδιασμό, όπως τουλάχιστον αυτός προκύπτει από τις επενδύσεις του κράτους για την καθαρή ενέργεια μέχρι το 2030 ο στόχος είναι εκείνη τη χρονιά να κυκλοφορούν στη χώρα περίπου 800.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Αυτό σημαίνει ότι ότι το 2030 θα πρέπει το ένα στα δέκα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτροκίνητο και αυτό μεταφράζεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις τον χρόνο.

Με μια ματιά στις σημερινές τιμές αυτό είναι τουλάχιστον απίθανο καθώς οι τιμές είναι σχεδόν απαγορευτικές για τον μέσο Έλληνα.

  Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

Σε πρώτη φάση ο στόχος είναι να ενισχυθεί η αγορά ηλεκτροκίνητου από ιδιοκτήτες ταξί, λεωφορείων, εταιρείες ταχυμεταφορών, εταιρείες ενοικιάσεων κλπ

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Η ενίσχυση μεταφράζεται σε φοροαπαλλαγές οι οποίες είτε θα μειώνουν το κόστος αγοράς είτε κόστος συντήρησης.
Πηγή