Κινέζοι ειδικοί των εργαστηρίων Tencent Security Xuanwu laboratory ανακάλυψαν μια «τρύπα» ασφαλείας που επιτρέπει στους χάκερ να βάλουν φωτιά σε smartphone και φορητούς υπολογιστές από απόσταση, χρησιμοποιώντας τους ταχυφορτιστές τους.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές τους, περισσότερες από τις μισές συσκευές που ελέχθησαν παρουσίασαν αυτό το ελάττωμα, που ονομάστηκε «BadPower».

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης παρουσιάστηκαν στην επίδειξη των εργαστηρίων, στις 16 Ιούλη.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας σε 35 ταχυφορτιστές από τους 234 που κυκλοφορούν στην αγορά, οι 18 έφεραν το κενό ασφαλείας «BadPower».

Χάρη σ’ αυτή την ευαισθησία, ένας χάκερ μπορεί να επέμβει στο firmware του φορτιστή. Ελέγχοντας το φορτίο, στέλνει μεγαλύτερο ρεύμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του και την ανάφλεξη των εξαρτημάτων του.

Η εν λόγω μέθοδος περιλαμβάνει τόσο φυσική επαφή και από απόσταση, με σημαντικό μέρος των επιθέσεων-11 στους 18 φορτιστές που ανεφλέγησαν-να μπορούν να γίνουν από μακριά.

Για να προστατευτείτε από το BadPower, οι τεχνικοί των εργαστηρίων Tencent Security Xuanwu laboratory συνιστούν να αναβαθμίζετε συχνά το software των συσκευών σας και εάν είναι δυνατόν να μην χρησιμοποιείτε του φορτιστές άλλων.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sputniknews.grLoading...