Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη ναυτική βάση του Γκιολτζούκ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα «δεν θα καταφέρει τίποτα και θα πέφτει συνεχώς σε λάθη αν συνεχίσει την προκλητική και απειλητική ρητορική».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Κύπρο, προκρίνοντας και πάλι το μοντέλο της λύσης των δύο κρατών.

«Δυστυχώς όση καλή θέληση και να έχουμε εμείς, οι Έλληνες γείτονές μας μέχρι να καταλάβουν ότι με τη μεγαλοποίηση τα γεγονότων, την αύξηση της έντασης και με την προκλητική και απειλητική γλώσσα δεν θα καταλήξουν πουθενά, δυστυχώς θα υποπέφτουν συνεχώς σε λάθη», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως «με τη στάση μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο ανοίξαμε το δρόμο για την αναζήτηση πολιτικής λύσης. Εμείς δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη, τις θάλασσες, το δίκαιο και τα δικαιώματα κανενός. Ωστόσο, όλοι πρέπει να ξέρουν πολύ καλά πως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθεί το παραμικρό δικαίωμα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

  Ξαφνική ένταση: Πολεμικά πλοία του Ιρανικού ΠΝ κατευθύνονται στην Μεσόγειο Θάλασσα

Παράλληλα για το Κυπριακό, ο Ακάρ ανέφερε πως η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας και σημείωσε πως είναι πλέον απαραίτητη μια δομή δύο κρατών.

pronews.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...