Παιχνιδάκι αποδείχθηκε για τους χάκερ να αντλήσουν προσωπικές πληροφορίες 9.000.000 πελατών της easyJet, σε μια κυβερνοεπίθεση που η ίδια η εταιρία χαρακτηρίζει «άκρως πολύπλοκη».

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις και ταξιδιωτικές λεπτομέρειες, ενώ τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τους πελάτες που επλήγησαν.

Από τους συνολικά 9.000.000 ανθρώπους που μπήκαν στο στόχαστρο εκλάπησαν λεπτομέρειες για τις κάρτες των 2.208, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που ενημερώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν ενημέρωση έως τις 26 Μαΐου.

  Κίνα : Παγωτό βρέθηκε θετικό στον…κοροναϊό – Σε καραντίνα 1.662 υπάλληλοι

Αυτή η κυβερνοεπίθεση είναι η μεγαλύτερη που έχει πλήξει ποτέ εταιρία στη Μεγάλη Βρετανία και αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα η easyJet να χρειαστεί να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο, σε μια περίοδο που η πανδημία τής έχει ήδη προκαλέσει ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις.

Η British Airways καταδικάστηκε σε πρόστιμο που ξεπερνούσε τα 184.000.000 ευρώ τον Ιούλιο του 2019, όταν χάκερ έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες 500.000 πελατών της.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο ιδρυτής της χαμηλού κόστους αυτοκρατορίας Easy, έφτασε στο σημείο την περασμένη εβδομάδα να ανακοινώσει ότι προσφέρει αμοιβή ύψους 6.000.000 δολαρίων από την προσωπική του εταιρεία, σε οποιονδήποτε εξασφαλίσει στοιχεία που θα βοηθήσουν την ακύρωση της παραγγελίας από την easyJet 107 αεροσκαφών Airbus.
Δυσβάσταχτο κόστος

  Μετά τις αποκαλύψεις του Μ.Πομπέο ήρθε η παραδοχή ερευνητών της Ουχάν: «Μας δάγκωσαν νυχτερίδες την στιγμή των ερευνών»

O Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, που, αν και δεν είναι διοικητικό στέλεχος της εταιρίας, εξακολουθεί να είναι μεγαλομέτοχος, θέλει η παραπάνω συμφωνία να ακυρωθεί, επειδή το κόστος αγοράς των αεροσκαφών φτάνει τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό είναι κάτι που η εταιρία δεν μπορεί να αντέξει.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη διοίκηση της easyJet «καθάρματα» και την Airbus «άρχοντα της δωροδοκίας».Loading...