Χαμός γίνεται στην Γαλλία – Άγρια επεισόδια στους δρόμους (Βίντεο)

Από το πρωί, χιλιάδες Γάλλοι μαθητές εντάχθηκαν στις γραμμές των «κίτρινων γιλέκων» και ξεκίνησε κανονικός πόλεμος απέναντι στην γαλλική κυβέρνηση και τις δυνάμεις του «καθεστώτος» Μακρόν όπως φώναζαν οι φοιτητές.

Ο Ε.Μακρόν αναγκάστηκε υπό το βάρος της «πρόγευσης» των σημερινών επεισοδίων να δώσει διαταγή να μεταφερθούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις προκειμένου να ελεγχθεί κάπως η κατάσταση.

Ηδη εδώ και 24ωρα οι ενώσεις των Γάλλων αστυνομικών ζητούσαν στρατιωτική ενίσχυση λέγοντας χαρακτηριστικά «πώς δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση σε πολλές γαλλικές πόλεις».

Βίντεο που τραβήχτηκε σήμερα το πρωί δείχνει στρατιωτικές δυνάμεις να κατευθύνονται στο Παρίσι στο ύψος των Βερσαλιών.

Στόχος είναι να ελεγχθεί η κατάσταση στο Champs Elysee και γενικότερα στο Παρίσι καθώς σήμερα η πρώτη «γεύση» που έδωσαν μαθητές και φοιτητές είναι ότι το «Σάββατο θα υπάρξει πόλεμος».

Με σύνθημα «Μακρόν Παραιτήσου, θα μπλοκάρουμε όλη την χώρα» χιλιάδες μαθητές βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας, σε Μπορντώ, Λιλ, Clichy, Μαρσέιγ, Τουλούζ κτλ.

Διαβάστε:  UAS: Το drone νάνος που θα «τρυπώνει» παντού

Αυτό που τρόμαξε τον Ε.Μακρόν είναι το «επαναστατικό πνεύμα» που έδειξαν οι μαθητές και οι φοιτητές. Πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν , σχολεία έβαλαν λουκέτα, διάσημα κολέγια έκλεισαν το Blagnac, «Saint-Exupéry»,​ το «Déodat de Séverac».

Δείτε το βίντεο

Loading...