Η χθεσινή «μυστική αποστολή» πάνω από το Oruc Reis – Πως αντέδρασαν οι Τούρκοι

Ελληνική αντίδραση αγνοείται!

Η μυστική αποστολή ενός ελληνικού F16 σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις έχει γίνει πρώτο θέμα σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αφού πρώτα μας είπαν πως το Oruc Reis παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα λόγω καιρού, έστειλαν ένα F-16 σε μυστική αποστολή για να… φωτογραφίσει τους Τούρκους, οι οποίοι φυσικά αντέδρασαν αδιάφορα.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «STAR», το ελληνικό F16, απογειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί από τη βάση της Αεροπορίας στον Άραξο, εφοδιασμένο με το ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης και έφτασε λίγο πριν τις 9.10 π.μ. στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου φωτογράφισε από τον αέρα και από απόσταση το ερευνητικό σκάφος.

Αυτή ήταν η αντίδραση της Ελλάδας στην χθεσινή τουρκική πρόκληση: Η φωτογράφιση, για την οποία φυσικά δεν φέρει ευθύνη ο Ικαρός μας αλλά εκείνοι που δίνουν τις εντολές

Και από την φωτογραφία , βέβαια, φάνηκε το προφανές: Στο Ορούτς Ρέιτς υπήρχαν απλωμένα καλώδια, προκειμένου να διεξαχθούν παράνομες έρευνες σε ελληνικό ζωτικό χώρο. Και αν δεν έγινα χθες, οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να τις διεξάγουν, την επόμενη φορά, καθώς αυτό που αντιμετώπισαν ήταν απλά μια φωτογράφηση.

Χθες, το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο επισκέφθηκαν το Μαξίμου όπου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το όλο περιστατικό και για την πορεία εξόδου του τουρκικού σκάφους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η κίνησή του παρακολουθείται διακριτικά από φρεγάτες του ΠΝ, αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Το Oruc Reis που για πολλές ώρες είχε κλείσει τον πομπό εντοπισμού του, τον άνοιξε και όπως φαίνεται από τον χάρτη του marinetraffic, μέχρι της 22:00 το βράδυ παρέμενε στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

el.gr