Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τανκ με υπερόπλα, Drone ήταν άγνωστες λέξεις στο παρελθόν, μήπως όμως είναι το μέλλον;

Τα αμυντικά όπλα είναι ένας τεχνολογικός κλάδος ο οποίος γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Εάν κάποιος συγκρίνει τα όπλα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου με αυτά που έχουμε τον 21ο αιώνα, θα διαπιστώσει το χάσμα άλλα και την εξέλιξη μεταξύ των δύο συγκυριών. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τανκ με υπερόπλα, Drone ήταν άγνωστες λέξεις στο παρελθόν.

Τα απίστευτα μυστικά όπλα

1. Η ρωσική αποκάλυψη για την τορπίλη «Ποσειδώνας»

Μπορεί να έχετε ακούσει για το νέο όπλο της Ρωσίας που ονομάστηκε «Status-6» ή KANYON. Κάποτε θεωρήθηκε ότι το όπλο ήταν μια φάρσα μέχρι οι ερευνητές να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη του συστήματος που ξεκίνησε το 2008.

2. Επαναφορτιζόμενα Drone από λέιζερ θα μπορούσαν να πετούν για πάντα

Ο οργανισμός Defense Advanced Research Projects έχει αναπτύξει ένα μηχάνημα με ηλιακούς συλλέκτες που είναι ενσωματωμένοι στα φτερά και στις μπαταρίες της ατράκτου.

Οι μπαταρίες παρέχουν την ενέργεια, αλλά καθώς ξεκινούν να τελειώνουν, οι χειριστές φωτοβολίδων στοχεύουν μια ακτίνα λέιζερ στους ηλιακούς συλλέκτες που επαναφορτίζουν τις μπαταρίες.

3. Κβαντικό ραντάρ, Κίνα

Κινεζική εταιρεία οπλικών συστημάτων ανέπτυξε το πρώτο «κβαντικό ραντάρ», μια τεχνολογία που μπορεί θεωρητικά να εντοπίζει ακόμα και «αόρατα» αεροσκάφη stealth.

Η ιδέα του κβαντικού ραντάρ βασίζεται στο παράξενο φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής, στην οποία δύο φωτόνια ή άλλα υποατομικά σωματίδια μπορούν να βρίσκονται σε άρρηκτη σχέση όσο κι αν απέχουν μεταξύ τους: οποιαδήποτε αλλαγή στις κβαντικές ιδιότητες του ενός σωματιδίου μεταβάλλουν ακαριαία την κατάσταση του άλλου σωματιδίου.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία αεροδιαστημικών και οπλικών συστημάτων Lockheed Martin εξασφάλισε πατέντα το 2008 για ένα θεωρητικό σύστημα κβαντικού ραντάρ, το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

4. Project Thor

Αν και αυτό το έργο έχει κάποιο περιορισμό με την τρέχουσα τεχνολογία, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα στο «τραπέζι».

Το «Project Thor» ή (το μεταγενέστερο) «Rods of God» ήταν ιδέα του μηχανικού της Boeing Jerry Pournelle την δεκαετία του ’50, και πρότεινε τη τοποθέτηση ράβδων μήκους 7 μέτρων, κατασκευασμένων από βολφράμιο (χωρίς εκρηκτικά), σε τροχιακό υψόμετρο.

Το σχέδιο προέβλεπε τη χρήση δυο δορυφόρων, ενός για επικοινωνία, στόχευση και έλεγχο και ενός με άγνωστο αριθμό ράβδων.

Η εξαπόλυση τους από ύψος εκατοντάδων χιλιομέτρων, θα τους προσέδιδε κινητική ενέργεια που κατά τη πρόσκρουση στη Γη, θα ισοδυναμούσε με την ισχύ ενός μικρού τακτικού πυρηνικού όπλου (χωρίς τη διασπορά ραδιενεργών υλικών).

Οι ράβδοι βολφραμίου θα μπορούσαν να επιτύχουν ταχύτητα δεκαπλάσια αυτής του ήχου και διατρητική ικανότητα εκατοντάδων μέτρων.

5. Juliet Marine Systems Ghost

Το GHOST και είναι δημιούργημα της Juliet Marine Systems. Κινείται πολύ γρήγορα πάνω από το νερό και είναι αόρατο στα ραντάρ.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σκάφος επιφανείας το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει επίσης πλατφόρμα για οπλικά συστήματα νέας γενιάς. Η εταιρεία από το New Hampshire πριν μερικές μέρες το πρωτότυπο. «πλοίο-φάντασμα» μπορεί να φτάσει μια ταχύτητα πάνω από 95 χλμ/ ώρα. Το σχήμα του πλοίου θυμίζει προηγούμενες προσπάθειες του Αμερικανικού Ναυτικού. Στην δεκαετία του ’80 είχε προσπαθήσει να αναπτύξει με το πρότζεκτ «Sea Shadow» ένα πλοίο που δεν μπορεί να ανιχνευθεί από ραντάρ.

6. Πύραυλος Sea Dragon

Το αμερικανικό ναυτικό και ένας άγνωστος εργολάβος εργάζονται για τον νέο πύραυλο. Το Sea Dragon βασίζεται σε κάποιο υπάρχον σύστημα του Ναυτικού.

Το μόνο υπάρχον όπλο που ταιριάζει στο προφίλ του Sea Dragon, είναι το βλήμα SM-6 που επιχειρεί με αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke και Ticonderoga που χρησιμοποιείται κατά ιπτάμενων στόχων και διαθέτει υπερηχητική ταχύτητα. Το 2016, ο τότε ΥΠΑΜ Ashton Carter, είχε ανακοινώσει πως o SM-6 διαθέτει δυνατότητες και κατά στόχων επιφανείας.

Δεν είναι διόλου απίθανο, το Sea Dragon να είναι μια έκδοση του SM-6 για χρήση από υποβρύχια, ή κάποιο άλλο όπλο με παρόμοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

7. Drone Tank

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Τα στρατιωτικά drones είναι σε εξέλιξη. Tα μη επανδρωμένα αμερικανικά drone – tank που είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα ανίχνευσης μπορούν να μεταφέρουν βόμβες 500 λιβρών και να παραδώσουν αυτά τα όπλα στον στόχο με ακρίβεια.

8. Σιδερένια επίστρωση

Με το όνομα αυτό, ίσως νομίζετε ότι πρόκειται για ένα μυστικό ρωσικό στρατιωτικό όπλο, αλλά δεν είναι. Ο στρατός των Η.Π.Α. δοκιμάζει ένα σύστημα σχεδιασμένο για την προστασία στρατιωτικών οχημάτων μικρότερων από επιθέσεις αρμάτων μάχης.Loading...