Δείτε τι προπαγάνδα τρώνε οι Σουηδοί – Οι πρόγονοι τους ήταν..

Έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους Σουηδούς έχει προκαλέσει ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πως οι πρόγονοι τους ήταν πολύ πιο σκουρόχρωμοι σε σχέση με του σημερινούς.

Ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Σουηδίας STV εμφανίζει τους πρώτους Σουηδούς να έχουν πολύ πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα από τους σημερινούς κατοίκους της χώρας της Σκανδιναβίας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκπομπή, οι πρόγονοι των Σουηδών βρέθηκαν στην περιοχή μετά την εποχή των Παγετών, ξεκινώντας από το Νότο.

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Ματίας Γιάκομπσον, που διδάσκει γενετική στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, οι «πρώτοι Σουηδοί» είχαν μπλε μάτια και σκούρο δέρμα.

Λίγο μετά την άφιξή τους στη σημερινή Σουηδία, οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι «αναμείχθηκαν» με ανθρώπους από τη σημερινή Ρωσία, που είχαν πολύ πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα κάτι που έκανε τις επόμενες γενιές να απορροφούν πιο εύκολα τη βιταμίνη D.

  Μεγάλη Νίκη για υγειονομικούς: αναστολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικούς στη γαλλική αποικία Μαρτινίκα! Είμαστε χειρότερα από αποικία;;

Μέσα στους αιώνες, τα δύο φύλα αναμείχθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο είδος πληθυσμού, από άποψη χαρακτηριστικών.

Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, καθώς πολλοί Σουηδοί κατηγόρησαν το SVT για σκόπιμη προπαγάνδα που στοχεύει στην δημιουργία κλίματος ανεκτικότητας απέναντι στη μαζική μετανάστευση, προβάλλοντας ιστορίες διαφορετικότητας.

«Η κατήχηση συνεχίζεται. Φυσικά, αυτοί ήταν Αφρικανοί που ήρθαν εδώ», έγραψε ένας χρήστης των social media.

«Το BBC το κάνει αυτό εδώ και καιρό, να απεικονίζει την ομοιογενή Σουηδία ως μια χώρα που κατοικείται από μαύρους, είναι πάρα πολύ εξωφρενικό για να είναι αλήθεια», έγραψε μια δημοσιογράφος.

  Τι συμβολίζουν το τρίγωνο, το τετράγωνο και ο κύκλος στο χειριστήριο του PlayStation. Οι αλλαγές στις ΗΠΑ

Άλλοι απλά πήραν τον σκουρόχρωμο άνθρωπο που απεικονίζεται στο ντοκιμαντέρ και τον έκαναν meme

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

με πληροφορίες sputniknews.gr