Εκτιμάται οτι ο πρόεδρος Ερντογάν δεν θα καταφέρει να εκλεγεί στον πρώτο γύρο και ότι στο δεύτερο θα έχει να αντιμετωπίσει τον Inze

Νίκη του Τούρκου προέδρου στις εκλογές του Ιουνίου προβλέπουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Ρευστό ωστόσο παραμένει εάν ο Ερντογάν καταφέρει να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Deutsche Welle στην Κωνσταντινούπολη, «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας αργά χθες (1/6) το βράδυ ο Ερντογάν επισκέφθηκε τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Ταξίμ.

Το υπό ανέγερση τέμενος, που είναι υπόσχεση της παράταξης από την εποχή του Erbakan, δηλαδή πριν από την ίδρυση του ΑΚP και το κατεδαφισμένο πλέον, και αυτό υπό ανέγερση, Μέγαρο Μουσικής Ατατούρκ που ήταν μεταξύ των αφορμών για τα επεισόδια Γκεζί στο ομώνυμο πάρκο της πλατείας και μετά σε όλη σχεδόν την χώρα.

  Ιδού οι S 400! Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα εν δράσει (vid)

Έτσι 22 μέρες πριν τις εκλογές ο πρόεδρος Ερντογάν στέλνει το μήνυμα, “όποιες και να είναι οι συνθήκες, οι υποσχέσεις μας τηρούνται”, για να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός του. Παράλληλα πέφτουν, όπως όλα δείχνουν, οι τόνοι και με τις ΗΠΑ.

Στις 24 Ιουνίου οι κάλπες θα αναδείξουν πιθανότατα τον πρώτο Πρόεδρο της Τουρκίας με το νέο προεδρικό σύστημα και την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση που πλέον θα αριθμεί 600 βουλευτές.

Ήδη με την ανακοίνωση των υποψηφίων φούντωσαν οι συζητήσεις και τα ερωτηματικά για το ποιά θα είναι τα ονόματα του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και κόψει πρώτο το νήμα το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν αφού το νέο σύστημα δεν επιτρέπει την υπουργοποίηση βουλευτών.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Ιδού οι S 400! Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα εν δράσει (vid)

Έτσι όσα πρωτοκλασάτα στελέχη μεταξύ τους νυν υπουργοί είναι υποψήφιοι για το βουλευτικό αξίωμα φυσικά σε εκλέξιμες θέσεις, δεν θα έχουν θέση στην επόμενη κυβέρνηση ακόμη και αν το κόμμα τους κερδίσει.Loading...