Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το επόμενο δίμηνο θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο διάγγελμά του για τον κορονοϊό.
«Σε τέτοιες στιγμές, ο χρόνος μοιάζει να μη χωράει τα γεγονότα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι υπό τις εξελίξεις, επιλέγει να ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά τους πολίτες.

«Το επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται και γι’ αυτό θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Το ίδιο ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με φήμες», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

  Υπ. Εξωτερικών Ουγγαρίας αποστομώνει δημοσιογράφο: "Η Ουγγαρία θα παραμείνει Ουγγρική! Δεν επιτρέπουμε εισβολή"

Τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, παράλληλα, νέα μέτρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών, προβλέπεται η αναστολή στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης και μάλιστα νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος, όπως τόνισε, είναι «να σώσουμε ζωές».

«Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, πλην εκείνων με προϊόντα ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης», υπενθύμισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για την οικονομία μετά και τις αποφάσεις του χτεσινού Eurogroup.

Αναλυτικά τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό:

  Εφημ. Δημοκρατία: Πάγκαλος και Σημίτης είχαν ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας από το 1996!

Η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισ. ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου.
Όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται.
Νομοθετούνται έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.
Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τις επιχειρήσεις να μην προχωρούν σε απολύσεις, διότι «θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια».Loading...