Διαμαρτυρία κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά της δημιουργίας δομής παράνομων μεταναστών στην Ε΄κοινότητα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη κάτοικοι της Ε΄κοινότητας κατά της εγκατάστασης δομής παράνομων μεταναστών στη γειτονιά τους, επί της οδού Αλεξανδρείας 59, στο κτήριο όπου μέχρι πρόσφατα στεγάζονταν η τοπική εποπτεία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κοντά στους κατοίκους βρέθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική» κ. Γιάννης Κουριαννίδης ο οποίος τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και τα δύο εξώδικα που έστειλε προς την Υπηρεσία Εθνικού Κτηματολογίου ,και την Υπηρεσία Παγίων της ΕΥΑΘ.

  Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή

Ερωτώνται οι υπηρεσίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο οποίο υπόκειται το ακίνητο επί της οδού Αλεξανδρείας 59 ώστε να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο είναι νόμιμη η παραχώρηση του κτηρίου για τη δημιουργίας δομής «φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων».

Ο κ. Κουριαννίδης ενημέρωσε τους κατοίκους για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσει αύριο στο Δημαρχείο , την κατάθεση της επιστολής των κατοίκων με τις πολλές εκατοντάδες υπογραφών που συνέλεξαν και του παρέδωσαν, όπου ζητούν να μάθουν για τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενήσει η Δομή, για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει ανοιχτή, την ηλικία των ανηλίκων και κατά πόσο αυτή αποδεικνύεται στις περιπτώσεις ειδικά όσων πλησιάζουν κατά δήλωση τους τα 18 και τέλος εάν θα υπάρξουν αποτρεπτικά μέτρα για την αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών.

  Κόρη Μανώλη Καντάρη - "Δεν είδα την ίδια ευαισθητοποίηση για τον πατέρα μου"

Στη συνέχεια οι κάτοικοι κινήθηκαν συμβολικά έως την είσοδο του κτηρίου επί της οδού Αλεξανδρείας 59 φωνάζοντας συνθήματα ,ζητώντας να μην γίνει ΗΟΤ SPOT η γειτονιά τους και να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου προς όφελος των δημοτών.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική