Διέρρευσαν δορυφορικές φωτογραφίες μυστικής αμερικανικής αεροπορικής βάσης

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες μέρες δορυφορικές φωτογραφίες μιας αμερικανικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης που απεικονίζουν μαχητικά αεροσκάφη και αποθήκες.

Πρόκειται για τη βάση Tonopah Test Range της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Νεβάδα και οι φωτογραφίες κατέγραψαν 12 «άγνωστα» αεροσκάφη. Η βάση είναι γνωστή για τη φιλοξενία αεροσκαφών που πρόσφατα «αναβαθμίστηκαν» από την «Περιοχή 51», για την οποία το Πεντάγωνο δεν δίνει ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Πολλά από τα πιο μυστικά και σύνθετα όπλα των ΗΠΑ έχουν δοκιμαστεί και αποθηκευτεί εκεί, μεταξύ των οποίων η ατομική βόμβα, το μαχητικό stealth F-117 Nighthawk και μια σειρά από αεροπλάνα υψηλής τεχνολογίας.

  Κυπριακά ΜΜΕ: Πουλήθηκαν τα Mi-35 της ΕΦ στην Σερβία - Θα αγοράσουμε α/α πυραύλους λόγω TB-2 Bayraktar

Στην πραγματικότητα, αρκετά από τα F-117 – που έχουν επισήμως αποσυρθεί – εξακολουθούν να πετάνε έξω από τη βάση, κυρίως για δοκιμές ραντάρ για την ενίσχυση της κατανόησης της τεχνολογίας stealth από το Πεντάγωνο. Ωστόσο, συνήθως φιλοξενούνται σε άλλα σημεία στη βάση και δεν ήταν ποτέ τόσα πολλά, συνεπώς εκτιμάται ότι δεν είναι αυτά τα μυστηριώδη οχήματα, σύμφωνα τον Τάιλερ Ρόγκοουεϊ του The Drive.

Άλλα σενάρια μιλούν για ένα drone τεχνολογίας stealth όπως το Lockheed Martin RQ-170 Sentinel ή κάποιο άγνωστο αεροσκάφος. Ο Ρόγκοουεϊ σημείωσε ότι, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι σκιές πέφτουν στην εικόνα και την χαμηλή ανάλυση, είναι πιθανό τα αντικείμενα να μπορούν να αποκολληθούν μόνο μερικώς από τα υπόστεγα τους. Είναι, δε, πιθανό να είναι απλώς μεγάλα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση αντίπαλων δυνάμεων.

  Μετά την ίδρυση της AUKUS η Ρωσία προχώρησε σε εικονικές πυρηνικές προσβολές του ΝΑΤΟ στην Πολωνία!

Πάντως, εκτιμάται ότι αν είναι μεγαλύτερα αεροπλάνα, με μόνο τμήματα της μύτης τους να εμφανίζονται έξω από τα υπόστεγα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι πρόκειται για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα – drones – τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δορυφορική τους σύνδεση.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

in.gr