Δήμαρχος Παιονίας: «Δεν αντέχουμε 1000 αλλοδαπούς» – Ο Στρατός ξεκίνησε τα έργά στην Νέα Καβάλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης του υπεδάφους στο κέντρο που θα μείνουν οι αλλοδαποί στη Νέα Καβάλα από ιδιώτη εργολάβο και την 33η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού.

Ταυτοχρονα, την αγωνία του εξέφρασε ο νέο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση ολόκληρης της περιοχής της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς αλλά και δυσκολία στη διαχείριση των απορριμμάτων από τη μεταφορά 1.000 από τους συνολικά 1.500 αλλοδαπούς από το κέντρο της Μόριας στην Λέσβος στο Κιλκίς.

Ο νέος δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 150-200 κατοίκων.

  Γ. Φίλης: «Mε την Τουρκία δυστυχώς δεν θα το αποφύγουμε το απευκταίο»

«Η κίνηση να μετακινηθούν εδώ οι πρόσφυγες μας αιφνιδίασε. Θέλουμε να γίνουν από την πολιτεία άμεσα έργα υποδομής για να μην δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στην διαμονή των προσφύγων όσο και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Παιονίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Σιωνίδης είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί άμεσα ένας μεγάλος αγωγός ο οποίος θα «τρέξει» από το υδραγωγείο που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς μέχρι τη Νέα Καβάλα μεταφέροντας νερό και θα εξυπηρετεί απρόσκοπτα ολόκληρη την περιοχή. Εκτός από τους κατοίκους περιμετρικά του οικισμού υπάρχουν και δεκάδες σταβλικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο οικισμό.

  Πυροβόλησαν αστυνομικούς με καραμπίνες στα Μέγαρα - Δύο τραυματίες

Εκτός από την υδροδότηση προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

«Ο στόλος του δήμου είναι μικρός και τα οχήματα παλιά. Χρειαζόμαστε ενισχύσεις» δήλωσε ο Κώστας Σιωνίδης. Παράλληλα ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε ολόκληρη την περιοχή προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας την περιοχή.