Δήμαρχος Τρικάλων: Να βάλουμε τους “πρόσφυγες” από την Μόρια σε διαμερίσματα

Τι είπε ο δήμαρχος Τρικάλων για τους “πρόσφυγες” και την στέγαση που προτείνει για να λυθεί το πρόβλημα μετά την φωτιά στην Μόρια! Απολαύστε τον!!

Η φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο και οι περίπου 12.500 μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν στους δρόμους προκαλεί ερωτηματικά για το αν θα μεταφερθούν από το νησί.

Η ΚΕΔΕ έχει αποφασίσει εδώ και ημέρες να «τρέξει» δυναμικά το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Sputnik σχετικά με τις εξελίξεις στη Μόρια, τόνισε ότι η λειτουργία τέτοιων κέντρων δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς και ότι η ΚΕΔΕ έχει πάρει απόφαση να συμμετάσχει πιο δυναμικά στο πρόγραμμα «Εστία» που αφορά τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα.

  Άκης Τσελέντης - Κατεβάζουν τα εικονίσματα από νοσοκομεία για να μην προσβάλουμε τους αλλόθρησκους

«Εμείς εδώ και περίπου 15 ημέρες αποφασίσαμε να δούμε την επόμενη ημέρα του «Εστία» που τελειώνει 31 Δεκεμβρίου. Οι περισσότερες ΜΚΟ βγαίνουν εκτός διαχείρισης.

Η εταιρεία της ΚΕΔΕ, η ΠΕΤΑ θα κατεβάσει πρόταση για το «Εστία ΙΙ». Σκοπός είναι να εμπλακούμε οι Δήμοι άμεσα σε κάτι το οποίο μας αφορά ούτως ή άλλως και, αν δούμε ότι μπορούμε να το τρέξουμε το πρόγραμμα μαζί με τις αναπτυξιακές εταιρίες των Δήμων, να πάρουμε κι ένα μεγαλύτερο κομμάτι.

  Επεισόδια και χημικά σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον νεκρό 20χρονο Ρομά στο Πέραμα

Γιατί σκοπός δεν είναι πλέον να κάνουμε τέτοια καμπ που είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να δουλέψουν.

Σκοπός είναι να βρούμε διαμερίσματα αφού υπάρχουν χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγα σε κάθε δήμο για να μείνουν πρόσφυγες, να αποσυμφορηθούν τα νησιά και να μην δημιουργούνται προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας ως ΚΕΔΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Φανή Χαρίση (sputniknews.gr)
trikaladay.gr