Δημιουργούν νέα Μόρια στο Φλαμούλι Τρικάλων – Φτιάχνουν hot spot

Τουλάχιστον ένα ακόμη hot spot φιλοξενίας μεταναστών προγραμματίζει το υπουργείο προστασίας του πολίτη να δημιουργήσει στη Δυτ.Θεσσαλία, μέχρι τις αρχές της άνοιξης του 2020, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει εξαντλήσει το όριο του 1% που έχει θέσει η κυβέρνηση, ως κριτήριο για τη διανομή τους ανά την επικράτεια.

Αναζητούνται χώροι στο νομό Καρδίτσας και Τρικάλων(ο νομός Λάρισας κρίνεται κορεσμένος) με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης, αφού προς το παρόν απαιτείται και η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

  Πυροβόλησαν αστυνομικούς με καραμπίνες στα Μέγαρα - Δύο τραυματίες

Πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή για την περιοχή μας, είναι η εγκατάσταση του κέντρου φιλοξενίας στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Φλαμουλίου η κάποιο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο όπως αυτό στο Μουργκάνι.

Η δεύτερη περίπτωση, προσκρούει στο ότι η περιοχή της Καλαμπάκας είναι τουριστική και πολύ κοντά είναι οι ιεροί βράχοι των Μετεώρων.

Στα μείον επίσης προσμετράται και η αρνητική στάση της Δημοτικής αρχής παρ`ότι μέχρι πρότινος εθεωρείτο προοδευτικής κατεύθυνσης.

Όλος αυτός ο προγραμματισμός βέβαια της κυβέρνησης, ισχύει με τις ροές μεταναστών στα νησιά του Αν.Αιγαίου να παραμείνουν σταθερές.

  Η πικρή αλήθεια για την Επιτροπή Ελλάδα 2021

Σε διαφορετική περίπτωση τα υπάρχοντα δεδομένα θα ανατραπούν και το ανώτατο πλαφόν του 1% θα αναθεωρηθεί, με τις μετεγκαταστάσεις για την αποσυμφόρηση νησιών να γίνονται υποχρεωτικές και παρά τη θέληση των τοπικών κοινωνιών.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

trikkipress.gr