Δημήτρης Καιρίδης Υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ: «Είμαστε παιδιά των Οθωμανών»

ΒΙΝΤΕΟ Αποκάλυψη! Ιδού τι λέει ο απίθανος εθνομηδενιστής Δημήτρης Καιρίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Θέσεις-σοκ από τον «γαλάζιο» υποψήφιο: «Είμαστε παιδιά Οθωμανών», «Το Κυπριακό κατέστρεψε τη σχέση μας με την Τουρκία», Η Μακεδονία το 1912 δεν ήταν ελληνική, Οι Ελληνες είναι έθνος τεχνητό!

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και ευτυχώς που οι διαλέξεις στο πανεπιστήμιο του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και ακαδημαϊκού Δημήτρη Καιρίδη είναι δημόσιες και έχουν καταγραφεί σε βίντεο, για να γνωρίζει ο κόσμος, και ιδίως οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., τα… σημεία και τέρατα που ο εν λόγω… καθηγητής διδάσκει στους φοιτητές του.

Δείτε το βίντεο στο 7:34 λεπτό (μιλά για την οικονομία και τις εξαγωγές) Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά! Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο , και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του … Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!

Στο 19:09 λεπτό (Μιλά για το δημογραφικό πρόβλημα) Υπάρχουν οι άνω των 60 και οι άνω των 80, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού πλέον… Οι οποίοι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι! Διότι για να διατηρηθείς στην ζωή, ο άνω των 80 και τα λοιπά και τα λοιπά…

Καιρίδης: Οι Έλληνες είμαστε Τεχνητό έθνος

Κατά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ., το ελληνικό έθνος είναι τεχνητό δημιούργημα και πολιτικό κατασκεύασμα. Φυσικά, ο κύριος καθηγητής δεν αρκείται σ’ αυτό, αλλά εξισώνει τους Ελληνες με τους Σκοπιανούς. Συγκεκριμένα, λέει στους φοιτητές του: «Οπως οι Ελληνες, έτσι και οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι, είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση, κάποιοι πιο εύκολα, όπως οι Ελληνες, λόγω του ένδοξου ιστορικού παρελθόντος». Παρ’ όλα αυτά επιμένει στην εξίσωση Ελλήνων και «Makedonci».

Πιάνοντας το νήμα από την αρχαιότητα, ο Δημήτρης Καιρίδης υποστηρίζει ότι «στον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο θα ήταν ακατανόητη έννοια ότι θα ήταν Ελλην πολίτης, με ελληνικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι λέμε…». Και, κάπως έτσι, φτάνει στον 20ό αιώνα. Για να αποδομήσει το ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» αναφέρει ότι «το 1912, η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική. Ο Ελληνικός Στρατός δεν μπήκε στην ελληνική Μακεδονία – υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί αδιαμφισβήτητα, δεν ήταν καν πλειοψηφία». Και προσθέτει: «Εγινε ελληνική η ελληνική Μακεδονία, ελληνοποιήθηκε μετά την άφιξη του ελληνικού κράτους, που μπήκαν οι μηχανισμοί εν κινήσει».

Δεν παραλείπει, μάλιστα, ο κ. Καιρίδης να ειρωνευτεί ουσιαστικά τους Ποντίους, λέγοντας τον Μάιο του 2018 ότι «ήρθαν οι πρόσφυγες. Αλλά το να βγαίνει και να διαδηλώνει ο Πόντος ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, και ήταν πάντα ελληνική…», και με έμφαση σημειώνει ότι «ο Πόντιος είναι τρίτη γενιά Μακεδόνας, όχι εξηκοστή». Η ιστορική ανάλυση του κυρίου καθηγητή συνίσταται στο ότι «στη Μακεδονία πριν από 120 χρόνια, αν βγαίναμε στα χωριά […] της Μακεδονίας, της 3.000 χρόνια ελληνικής Μακεδονίας δεν είχαν διαμορφωμένη εθνική συνείδηση. Μιλούσαν γλώσσες, αλλά οι γλώσσες δεν είχαν εθνοτικό στίγμα».

Καιρίδης: Μύθος ότι το Αιγαίο είναι Ελληνικό

Φυσικό δεν είναι, ύστερα απ’ όλα αυτά, ο κ. Καιρίδης να θεωρεί «εθνικιστικό μύθο» το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»; Και, αφού η Ελλάδα… δεν ανήκει στους Ελληνες, γιατί να τους ανήκει το Αιγαίο; Λέει, λοιπόν, ο κύριος καθηγητής: «Υπάρχει η άποψη ότι το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα. Βεβαίως, σε μεγάλο μέρος είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά δεν είναι μόνο ελληνική… Το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων είναι διεθνές! Κοντά στο 40%… Και δεν είναι ελληνική, δεν το λένε οι Τούρκοι, το λέει κι ο υπόλοιπος πλανήτης»! Αναφέρει ακόμη ότι «ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα κι όλοι οι μεγάλοι Ελληνες πρωθυπουργοί το έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνο ελληνική».

Υστερα από όλα αυτά, δεν προκαλεί καμία έκπληξη ο κυνισμός όσων διδάσκει ο κ. Καιρίδης στους φοιτητές για το Δημογραφικό. «Οι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι» ανέφερε! Ε, ας κόψουμε τις συντάξεις και ας νομοθετήσουμε την υποχρεωτική ευθανασία στα 80, κύριε Καιρίδη…

πηγή dimokratianews.gr