Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες βρίσκονταν στη ΖΑΠ ( ζώνη ασφάλειας προκαλύψεως), κοντά στο προγεφύρωμα του Καραγατς χωρίς την ειδική άδεια και φωτογράφιζαν την περιοχή, κάτι που κίνησε τις υποψίες σε στρατιωτική περίπολο της Ταξιαρχίας “ΡΙΜΙΝΙ”, η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των περιοχών της Ορεστιάδας, Καστανεών, Τριγώνου και Νέα Βύσσα όπου και συνελήφθησαν.

Οι δύο συλληφθέντες το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Ορεστιάδας, όπου και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από το γεγονός ότι κινούνταν εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκαλύψεως, είχαν στην κατοχή τους και φωτογραφικό υλικό από την περιοχή.

  Απίστευτες εικόνες στη Βέροια: Συνεπλάκησαν ομάδες Ρομά με καρέκλες, καδρόνια και... σερβίτσια! (vids)

Στη φωτογραφική μηχανή του στρατιωτικού βρέθηκαν φωτογραφίες τόσο από ευαίσθητα σημεία στρατιωτικού ενδιαφέροντος όσο και από τα περάσματα της μεθορίου.

Ο 29χρονος στρατιωτικός είναι μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού, υπηρετεί σε μονάδα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο 25χρονος Βρετανός, εργάζεται σε ΜΚΟ στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Οι δύο άνδρες, που φορούσαν πολιτικά, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τουρισμό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την υπόθεση διαχειρίζονται τόσο οι στρατιωτικές αρχές, λόγω της εμπλοκής του Έλληνα στρατιωτικού, όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις αναφορικά με την εμπλοκή του Βρετανού και την σύλληψή του.

ΓΕΣ: ΕΔΕ για τον Υπαξιωματικό που συνελήφθη στον Έβρο

Τη διενέργεια ΕΔΕ διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για την σύλληψη του Υπαξιωματικού του Στρατού Ξηράς στον Έβρο το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019.

  «Δεν μπορώ να παρέχω πρωινό στο παιδί μου»: Η υπεύθυνη δήλωση... φτώχειας που άναψε φωτιές

Επικεφαλής της έρευνας τίθενται τα στελέχη της 1η Μεραρχίας Πεζικού τα οποία μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης θα λάβουν κατάθεση και από τον 37 Αρχιλοχία.

Είναι σαφές ότι κυρίαρχο ζήτημα παραμένει το φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του και η κοινή παρουσία του στη ΖΑΠ της περιοχής ευθύνης της 16ης Μεραρχίας Πεζικού.

Άλλωστε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς όχι μόνο δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια απομάκρυνσης αλλά δεν είχε παράσχει την παραμικρή ενημέρωση για την μετάβασή του στον Έβρο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

pronews.grLoading...