ΔΡ ΑΘ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ Πληροφορίες. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ(΄) BA ΣΥΡΙΑ.ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

1)ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΔΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ “ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΖΩΝΗΣ’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΛΟ-ΟΠΩΣ ΕΙΔΑ-ΕΙΧΑΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ(ΤΑΜΠΑ-ΦΛΟΡΙΝΤΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ,ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ. ΤΗΣ 2ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ.(ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ)

2)ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ -ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ-ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΑΠΕΦΕΥΧΘΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΒΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ”.ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ”

3)ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Η ΑΓΚΥΡΑ -ΒΑΣΕΙ 6ΣΕΛΙΔΟΥ-ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, 7 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 3 ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ. ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ ΚΑΙ ΡΑΣ ΑΛ ΕΙΝ.

4)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ-ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΟΓΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΝΙΖΕ ΟΤΙ “Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ”ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ,Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΑΛ ΡΙΦΑΑΤ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ.

5)ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΖΑΡΙΦ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ , ΜΕΣΩ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ (ΣΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ASEAN) ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΟΙΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Α ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΑΛΕΡΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΩΦ (ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ).ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΡ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΟΖΕΦ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΕΝΕΘ ΜΑΚΕΝΖΙ(ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ).

6)ΠΡΙΝ 27 ΗΜΕΡΕΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ/ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 14.00Μ./

7)ΤΙΣ 11 ΚΑΙ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ,ΗΤΟΙ ΣΕ ΑΛ ΜΠΑΜΠ, ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ, ΑΛ ΡΑΙ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΒΔ ΣΥΡΙΑ.

8)ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΗΝ ΒΔ ΚΑΙ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΡΑΣ ΑΛ ΕΙΝ, ΚΟΜΠΑΝΙ, ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ,ΚΑΜΙΣΛΙ, ΚΑΙ ΜΑΝΜΠΙΤΣ ,ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ, ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΟΥΜΙΤ ΝΤΟΥΜΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ.(ΠΛΗΡΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.)

9)ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ….

10)ΗΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΩΣ “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ”, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, .ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΕΝΕΘ ΜΑΚΕΝΖΙ, ΚΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΡΟΜΠΑΚ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΕΝΩ ΈΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ,ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΤΖΕΙΜΣ ΤΖΕΦΡΕΙ.. ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ ΚΑΙ ΡΑΣ ΑΛ ΕΙΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ..ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΝΤΛΙΜΠ, Η ΜΟΣΧΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΝΤΟΝΙ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ. ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΩΣ ΚΑΙ 3 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ ΚΑΙ ΡΑΣ ΑΛ ΕΙΝ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΚΑΡ ΜΕΤΕΒΗ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΝΤΟΝΙ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΕΠΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ.

11)ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΦΙΛΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ.Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ”ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ.’. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΑΚΑΡ ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΕ ΖΩΝΗ ΒΑΘΟΥΣ 40 ΧΛΜ.(ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ)

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΧΑΡΤΗΣ