Δραματικό βίντεο: Συντριβή πυροσβεστικού EC-130 στην Αυστραλία

Βίντεο τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο αποτυπώνει το δραματικό στιγμιότυπο της συντριβής του αμερικανικού αεροσκάφους EC-130Q N134CG “Tanker 134”, το οποίο συμμετείχε στην κατάσβεση των τρομακτικών πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον έγκυρο AVIATIONIST, το αεροσκάφος επιχειρούσε για λογαριασμό της καναδέζικης εταιρίας Coulson Aviation που είχε “στρατολογηθεί” από την αυστραλιανή κυβέρνηση για να συνδράμει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Η συντριβή που στοίχισε τη ζωή στα τρία μέλη του πληρώματος, όλοι βετεράνοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, συνέβη στην περιοχή Snowy Monaro στο νότιο τμήμα της Νέας Ουαλίας.

  Σφοδρή σύγκρουση Πολωνίας-Ευρώπης - «Αν η Κομισιόν ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Στο βίντεο φαίνεται το αεροσκάφος να αδειάζει επιβραδυντικό υγρό στην περιοχή στόχο, εισέρχεται σε ένα σημείο όπου υπήρχε πυκνός καπνός, προτού συντριβεί στο έδαφος, για λόγους που δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα από τη διερεύνηση του δυστυχήματος. Πιθανότατα κάποιο πρόβλημα που συνδέεται με τους κινητήρες αναφέρει το defence-point.gr.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter