Δυσοίωνο σημάδι: Η εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών

Δυσοίωνο σημάδι: Η εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών.

Το καθεστώς Ερντογάν διέρρευσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πληροφορίες σχετικά με το κατηγορητήριο εναντίον του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται από τον Οκτώβριο του 2016!!! Είναι ο πάστορας με τον οποίο εκβιάζει ο Ερντογάν τον Τραμπ. Για να τον απελευθερώσει έχει ζητήσει δημοσίως ανταλλαγή με τον Γκιουλέν!

Ο Μπράνσον με βάση τις κατηγορίες αντιμετωπίζει 35 χρόνια φυλάκισης και θα παρουσιαστεί αύριο σε τουρκικό δικαστήριο τη Δευτέρα. Αυτό που θα πρέπει να μας ανηυχεί είναι ότι το σαθρό κατηγορητήριο για “τρομοκρατική δράση” ,έχει στηθεί με δήθεν στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο! Η υπόθεση θυμίζει πολύ την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας, σ΄ ότι αφορά την εμμονή των τουρκικών αρχών στο ψάξιμο των κινητών. Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι στα κινητά των δύο στρατιωτικών μας δεν έχει βρεθεί τίποτα ύποπτο , οι Τούρκοι επιμένουν να τα ψάχνουν!

Ο Μπράνσον κατηγορείται για τρομοκρατική δράση και στρατιωτική κατασκοπεία.

Αύριο στο δικαστήριο η αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από γερουσιαστές των ΗΠΑ

Διαβάστε  Ντοκουμεντο : Συριζαιοι με κόκκινα περιβραχιονια μεσα στο Παλαι ντε σπορ υποδεικνύουν στους αστυνομικους ποιους να βγαλουν εξω

Ο Μπράνσον κρατείται από τον Οκτώβριο του 2016, όταν συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του. Οι δυο τους ζούσαν 23 χρόνια στη Τουρκία.

Η σύζυγος του Μπράνσον, Νορίν, απελευθερώθηκε σύντομα, αλλά ο κληρικός παρέμεινε υπό κράτηση και σύντομα κατηγορήθηκε για… τρομοκρατία.

Όλα αυτά δεν είναι ασφαλώς καλά σημάδια. Αν και η υπόθεση των δύο στρατιωτικών είναι διαφορετική, οι εξελίξεις στο ζήτημα του Αμερικανού πάστορα δεν μπορεί παρά να προβληματίζουν.

ΠΗΓΗ:militaire.gr


Loading...