«Τρεις προκλήσεις σε επτά ημέρες από την Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Türkiye, επισημαίνοντας προκλητικά πως η Αθήνα «υπονομεύει τη διαδικασία του διαλόγου».

«Πριν από την 61η διερευνητική συνάντηση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας την επόμενη εβδομάδα, η Ελλάδα προχώρησε σε τρεις προκλητικές κινήσεις την τελευταία εβδομάδα που υπονομεύουν τη διαδικασία διαλόγου» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η εφημερίδα, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις τρεις «προκλήσεις» από την Ελλάδα.

  Ρεσιτάλ ενδοτισμού από την κυβέρνηση: «Μια ανάσα» από ελληνικό ηπειρωτικό έδαφος το TCG Cesme και δεν αντιδρούν!

1. Οι πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου για το Ισλάμ, για τις οποίες υπήρξε διευκρινιστική ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

2. Η κοινή στρατιωτική άσκηση “Eddie’s Odyssey” δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε -σύμφωνα με το δημοσίευμα- σε νησίδα που θυμίζει τα … Ίμια.

3. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη βουλή, όπως η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης στα 12 ν.μ. όχι μόνο Νότια και Ν.Α. της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο Πέλαγος. Κίνηση που η Τουρκία θεωρεί «αιτία πολέμου».

  Άρχισε να απλώνεται ο Ελληνικός Στόλος στις Περιοχές που θα βγουν τα Τουρκικά Πολεμικά της ΤΑΜΣ «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan)

meaculpa.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...