Το τούρκικο drone που επιτηρούσε τις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο είχε την κωδική ονομασία “1453”, αναφορά στην χρονολογία Άλωσης από τους Οθωμανούς.

Το βίντεο διακινήθηκε από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Mε το drone τους τύπου Bayraktar ένα TB2 στοχοποίησαν τις ελληνικές αλλά κι ευρωπαϊκές δυνάμεις που ήταν στον Έβρο.

Η απάντηση του Στρατού στις προκλήσεις της Τουρκίας, με επιπλέον θωράκιση των συνόρων

Όσο η Τουρκία επιμένει στις προκλητικές ενέργειες στον Έβρο, υποκινώντας ολοφάνερα τους λαθρομετανάστες να παραμείνουν κι άλλο στα σύνορα με στόχο να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις οχυρώνουν και θωρακίζουν τη συνοριακή γραμμή.

  Δυσχεραίνει άραγε ή διευκολύνει ο κορονοϊός κάποια τουρκική ενέργεια κατά της Ελλάδας;

Σε δύο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ προβάλλονται οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Στρατού Ξηράς στο Δάσος των Καστανιών, δίπλα στον τόπο των συχνών “μαχών” που δίνονται στο χώρο των δύο τελωνείων.

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: “Συγχαρητήρια. Άρχισε η κατασκευή. Τσιμεντένιο τείχος στα σύνορα. Όσο τα σύνορα μας απειλούνται θα πρέπει να θωρακίζονται!! Μόνο που θα πρέπει η ΕΕ να μετάσχει στην προσπάθεια και να συνεισφέρει και αυτή για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.”Loading...