Έκλεισαν οδοφράγματα στη μνήμη Ισαάκ – Σολωμού (εικόνες)

Το καθιερωμένο ετήσιο οδοιπορικό τους πραγματοποιούν σήμερα και αύριο τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού με σύνθημα «Πατρίδα μας η ιστορία μας – Δεν την πουλάμε». 23 χρόνια μετά τον Αύγουστο του 1996, οι μοτοσικλετιστές τιμούν τη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, των δύο τελευταίων ηρώων της κυπριακής τραγωδίας.

Η πορεία μνήμης Ισαάκ – Σολωμού ξεκίνησε από τη Χλώρακα της Πάφου το πρωί της Παρασκευής και κατέληξε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας το απόγευμα της ίδιας μέρας γύρω στις 17:00.

Οι μοτοσικλετιστές διήλθαν από διάφορα ακριτικά χωριά και έκλεισαν συμβολικά το οδόφραγμα του Λιμνίτη μετά από στάση στον ιερό ναό Αγίου Ραφαήλ στον Παχύαμμο.

Έκλεισαν επίσης συμβολικά τα οδοφράγματα του Αστρομερίτη, του Αγίου Δομετίου, του Λήδρα Πάλλας και της οδού Λήδρας, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό για τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αλλά και το πρόβλημα της Κύπρου.

Όπως σημειώνουν σε ανακοινώσεις τους, οι μοτοσικλετιστές επιμένουν ότι ο αγώνας της μνήμης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας είναι διαρκής. Τονίζουν ότι έχοντας συντροφιά τον Τάσο και τον Σολωμό, διατρανώνουν το αίσθημα της απελευθέρωσης και της επιστροφής στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Καρπασία, στη Μεσαριά.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter