Καλώς ήλθατε στον κόσμο του παραλόγου και του παραμορφωτικού καθρέφτη, καλώς ήρθατε στην «ζώνη του λυκόφωτος», καλώς ήρθατε στην ΕΡΤ.

Η εικόνα από την μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή «Άλλη διάσταση» (που συναγωνίζεται επάξια σε μηδαμινά ποσοστά τηλεθέασης την άλλη ανεκδιήγητη εκπομπή της Ακριβοπούλου) είναι όντως από… άλλη διάσταση.

Ο οικοδεσπότης – παρουσιαστής της εκπομπής, Κώστας Αρβανίτης καθήμενος όχι σε καρέκλα, αλλά ακουμπώντας τα οπίσθιά του πάνω στο τραπέζι (είναι αυτό που λέμε «σαν το σπίτι του»…) συνομιλεί με έναν… «προσφυγόπουλο» από το Πακιστάν με την λεζάντα που συνοδεύει τον διάλογο αυτό να γράφει «Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο στούντιο της “Άλλης διάστασης”».

  Οι δορυφόροι αποτυπώνουν την καταστροφή στην Αχαϊα αλλά δεν εντόπισαν τον πρωθυπουργό

Αναμενόμενο είναι εκείνη την στιγμή να νομίζεις ότι η όρασή σου σε ξεγελά και ότι τα μάτια σου «κάνουνε πουλάκια», καθώς σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η λεζάντα της εκπομπής το… «προσφυγόπουλο» θυμίζει νεοαποκτηθέντα αλλοδαπό ποδοσφαιριστή Συλλόγου της Super League, ενώ οι κρόταφοί του φλερτάρουν ήδη με την απόχρωση του γκρίζου.

Μα ο «αντικειμενικός» παρουσιαστής τον παρουσιάζει ως «ασυνόδευτο προσφυγόπουλο», άρα ως ανήλικο. Μάλιστα, ενημερωνόμαστε ότι το «ασυνόδευτο προσφυγόπουλο», που χαριεντιζόταν με τον Αρβανίτη, βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2012. 6 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή, και «ασυνόδευτο» και «προσφυγόπουλο»…

  Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί - Εκκενώθηκαν οικισμοί και χωριά

Χαρακτηριστική η ατάκα του «προσφυγόπουλου» με την… πρόωρη ανάπτυξη: «Περάσαμε από Ιράν, Τουρκία και ήρθαμε στην Ελλάδα. Επειδή δεν μπορέσαμε να πάμε στην Ευρώπη, μείναμε στην Ελλάδα και περάσαμε μια χαρά».

Οι δύο τελευταίες λέξεις είναι που χαρακτηρίζουν το νόημα της δήλωσης: «μια χαρά». Μια χαρά, λοιπόν, περνάει εδώ το «προσφυγόπουλο» και δίνει το στίγμα και σε άλλα παρόμοια «προσφυγόπουλα» για να έρθουν με την σειρά τους στην Ελλάδα και να περάσουν κι αυτά «μια χαρά».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

πηγήLoading...