Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Ακάρ – Ο Συριακός Στρατός μεταφέρει πυραύλους Toshka

Συγκεχυμένες είναι ακόμα οι ειδήσεις που έρχονται από το συριακό μέτωπο, με Ρώσους και Σύρους να πυροβολούν ότι “τουρκικό” κινείται, ενώ Ερντογάν και Ακάρ διεξάγουν αυτήν την στιγμή έκτακτη σύσκεψη για την κατάσταση σε Χαλέπι και Ιντλίμπ.

Πληροφορίες από κοινωνικά δίκτυα τις οποίες μεταφέρουμε πάντα με κάθε επιφύλαξη, αναφέρουν την μεταφορά εκ μέρους των δυνάμεων του Άσαντ πυραύλων εδάφους-εδάφους Toshka, οι οποίοι υπάρχουν σε αφθονία στο συριακό οπλοστάσιο, διότι κατασκευάζονται από τη Συρία και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη.

Ο πύραυλος OTR-21 Tochka (Ρωσικά: оперативно-тактический ракетный комплекс (ОТР), Αγγλικά: Τακτικό Λειτουργικό Πυραυλικό Συγκρότημα “Tochka”) είναι ένα σοβιετικό τακτικό βαλλιστικό βλήμα.

Το όνομα αναφοράς του για το ΝΑΤΟ είναι το SS-21 Scarab και μεταφέρεται σε όχημα 9P129 πριν από την εκτόξευση. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα αδρανειακής καθοδήγησης.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το πεδίο της μάχης και το Διοικητήριο στην Homs, ο Συριακός Στρατός, μαζί με τις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF), ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση στην περιοχή Badiya Al-Sukhnah για να καθαρίσει τα κρησφύγετα που χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Κράτος για να επιτεθεί στις δυνάμεις του στην ανατολική Συρία.

  Η Αυστρία προετοιμάζεται για μπλακ άουτ στην Ευρώπη: μαθαίνει στον πληθυσμό να ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συριακός Στρατός έχει στοχεύει σθεναρά σε αρκετούς τομείς που πιστεύεται ότι βρίσκονται ισλαμικά κρατικά καταφύγια κατά μήκος των επαρχιακών συνόρων Deir Ezzor-Homs.

Αυτή η τελευταία επιχείρηση από τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις έρχεται λίγο αφότου το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις που σκότωσαν και τραυμάτισαν αρκετούς Σύρους στρατιωτικούς στο χωριό Χομς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο τεκμηριώνει τις επιθέσεις από συριακά ελικόπτερα και στην πόλη Al-Atareb στα περίχωρα του Χαλεπίου, ενώ ρωσικά μαχητικά κτύπησαν και το χωριό al-Sheikh Ali.

Αυτήν την στιγμή τουρκικά ελικόπτερα πετούν πάνω από τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει τον έλεγχο περισσότερων τουλάχιστον 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ύπαιθρο του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι μόνο δύο χιλιόμετρα χωρίζουν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος από τον έλεγχο της διεθνούς εθνικής οδού Δαμασκού-Χαλέπι, η οποία είναι η στρατηγική οδός Μ-5.

Τα μέσα ενημέρωσης της Δαμασκού επιβεβαίωσαν ότι ελέγχουν περίπου το 50% της περιοχής της Ινλίμπ.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα, το σύνταγμα Ali Taha της 25ης Ειδικής Διεύθυνσης ειδικών Αποστολών του συριακού στρατού κατέλαβε την περιοχή ICARDA, εξοντώνοντας δεκάδες φιλότουρκους τζιχαντιστές.

  Μούμια 4.000 ετών ξαναγράφει την ιστορία της Αιγύπτου

Τις τελευταίες ώρες και μέρες, οι τουρκικές δυνάμεις σταθμεύουν σε διάφορες τοποθεσίες και θέσεις, κυρίως στο στρατόπεδο Taftanaz, στο στρατόπεδο Talae Al Ba’ath στο Al-Mustauma, και στο Tal Qominas, δυτικά της πόλης Idlib.

Χθες, το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές φάλαγγες συνέχισαν να εισέρχονται στην επαρχία Idlib, φορτωμένες με βαριά όπλα, άρματα μάχης.

Αξιόπιστη πηγή ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός προετοίμασε τις συριακές δυνάμεις του FSA, προκειμένου να ξεκινήσουν μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στις δυνάμεις του Άσαντ, αν δεν υποχωρήσουν από περιοχές που θέλουν να καταλάβουν οι Τούρκοι.

Χθες το βράδυ, το Συριακό Παρατηρητήριο εκτίμησε ότι εισήλθε στη Συρία μια νέα στρατιωτική φάλαγγα, αποτελούμενη από περισσότερα από 100 φορτηγά που μετέφεραν άρματα μάχης και πυροβόλα όπλα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στο Idlib και το Χαλέπι κατά την ίδια περίοδο εκτιμώνται σε τουλάχιστον 6.000 στρατιώτες.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Ό Ασαντ όμως είναι αποφασισμένος για όλα και αν το αφήσουν οι Ρώσοι θα έχουμε δράματα για τους Τούρκους που προς το παρόν τρέχουν και δεν φτάνουν στην Συρία.