Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου στις 2 τα ξημερώματα σε αποθήκες πυρομαχικών σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια.

Μέχρι στιγμής οι μόνες αναφορές που υπάρχουν κάνουν λόγο για τραυματίες. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Τ/κ ΜΜΕ, επί τόπου έσπευσαν ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Κουντρέτ Οζερσάι. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στο Ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των Τουρκοκυπρίων Εζερσάι ανέφερε μέσω Facebook ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι εκρήξεις συνεχίζονται στη στρατιωτική ζώνη αυτή, η οποία βρίσκεται σε περιοχή ανατολικά της Κερύνειας, ιστορικού λιμανιού στις βόρειες ακτές της Κύπρου, στα κατεχόμενα, που προσελκύει τουρίστες.

  Η Τουρκία μαζεύει υπογραφές για να «δικάσει» την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Σύμγωνα με δημοσίευμα στο twitter μέρος του ξενοδοχείου έχει καταστραφεί, ενώ οι πολίτες τα ξημερώματα μετέβησαν σε ασφαλείς παραλίες.

Εκκενώθηκε το ξενοδοχείο
Αμέσως μετά τις εκρήξεις αποφασίστηκε η εκκένωση του ξενοδοχείου «Ακαπούλκο» στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο Κερύνειας.

  Ακάρ: 23 νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα (γιατί άραγε;)

Το ξενοδοχείο ήταν κατακλυσμένο από τουρίστες, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους μετά τις εκρήξεις, που έφθαναν μέχρι και τα 250 μέτρα σε ύψος.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...