Οι ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας και Αιγύπτου πρόκειται να πραγματοποιήσουν κοινή στρατιωτική άσκηση κοντά στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες.

#BREAKING: Naval Forces of #Egypt & #Greece will hold joint military exercise close to the #Libya’s territorial waters. As its result airspace and international waters which are useful for #Turkey to send troops to #Libya will be blocked on #Turkish Navy & Air Force!

Απάντηση στην αποστολή τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη;

  Απειλεί ανοικτά την Ε.Ε. η Τουρκία: Βάζει πλώρη για το Καστελόριζο, «βλέπει», όμως και την Κρήτη

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

O Ερντογάν είχε επισπεύσει τη διαδικασία για να πάρει το “πράσινο φως” από τη Βουλή της χώρας του, την ίδια μέρα με τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed στην Αθήνα.

Η εντολή θα έφτανε στην Εθνοσυνέλευση την επόμενη βδομάδα ωστόσο οι εξελίξεις με την προέλαση του Χάφταρ στην Τρίπολη, έκανε τον Τούρκο πρόεδρο να λάβει πιο σύντομες αποφάσεις.

Η κυβέρνηση Σαράζ είχε ζητήσει άμεση βοήθεια από την Τουρκία με την οποία πρόσφατα υπέγραψαν το σύμφωνο με το οποίο οριοθετούν κοινά θαλάσσια σύνορα, ένα σύμφωνα που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές διεθνείς αντιδράσεις.

  Η Γαλλία ανησυχεί για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικό ναυτικό στην Κρήτη και η Total επισπεύδει τις έρευνες

Το σχέδιο υιοθετήθηκε, όπως τονίστηκε σχετικά στο κείμενο, “για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στη Μεσόγειο αλλά και των εθνικών συμφερόντων της Λιβύης, για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και της δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και τις ένοπλες ομάδες. Τέλος στόχος είναι η ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Λιβύης”.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Επίσης, όπως τονίζεται, το χρονικό εύρος και ο χρόνος των επιχειρήσεων αλλά και η ποσότητα των στρατευμάτων που θα αποσταλούν θα καθοριστούν από τον Πρόεδρο Ερντογάν (και μόνο).Loading...