Αναφορές μέσων ενημέρωσης επικαλούμενα τοπικές πηγές, αναφέρουν ότι ένας πυραύλος χτύπησε την Πράσινη Ζώνη κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Oι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η ανταποκρίτρια του BBC Nafiseh Kohnavard έγραψε στο Twitter της, πως η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Ιράκ δέχθηκε πυραυλική επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για επίθεση στην αμερικανική αεροπορική βάση Balad.

Αμερικανικά ελικόπτερα έγιναν ορατά στον ουρανό πάνω από τη Βαγδάτη αμέσως μετά το άκουσμα των εκρήξεων.

  Μαχητικά Mig-29 στη Λιβύη χτύπησαν τουρκική φρεγάτα

Νεώτερες πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις από επιθέσεις με ρουκέτες. Οι δύο σημειώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και άλλη μία είχει ως στόχο την αεροπορική βάση Μπάλαντ, 65 χιλιόμετρα βιρείως της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου στρατοπεδεύουν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την επίθεση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία φαίνεται να μην υπάρχουν τραυματίες ή θύματα μεταξύ του προσωοικού της πρεσβείας, ωστόσο τρεις Ιρακινοί πολίτες εμφανίζονται να έχουν τραυματιστεί.

Το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις στην ιρακινή πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθούν τα αίτια.Loading...