Ολοταχώς για θερμό επεισόδιο το πάει η Τουρκία. Μετά την προσπάθεια να εμβολίσουν σκάφος του λιμενικού χθές το βράδυ στην Κώ, τώρα προχωράνε ένα βήμα παραπέρα στον Έβρο.

Την Τετάρτη για πρώτη φορά η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε υπερπτήση στον Έβρο, και μάλιστα σε πολύ χαμηλό ύψος. 

Συγκεκριμένα, στις 14:50, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στον Έβρο σε ύψος από 10.000 έως και μόλις 500 πόδια.

  Παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας: Μυστικές συνομιλίες στο Γερμανών και Τούρκων για Αν. Μεσόγειο

Επιπρόσθετα, στις 15:27, άλλο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στα νησιά Καλόγεροι στα 26.000 πόδια.

Να σημειώσουμε επίσης ότι υπήρξαν και πυροβολισμοί πάνω από τζίπ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που ήταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στον βόρειο Έβρο χθες αργά το βράδυ από άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων όπως αποκάλυψε η “Καθημερινή”. Πριν λίγα 24ωρα, πυρά δέχθηκε και ελληνική περίπολος που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμού.

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και Σώματα Ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές, βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή για τυχόν προβοκάτσια των Τούρκων.

  Ο Ακάρ από Λιβύη ζητά αποστρατικοποίηση, αφοπλισμό 16 νησιών Αιγαίου ενώ στοχοποιεί και την Κύπρο

Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...