Μπαράζ από παράτυπες Navtex εξέπεμψε η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, για την εκτέλεση Πυρών διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Επίκεντρο είναι το Καστελόριζο και με έμφαση στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται έως και 100 χιλιόμετρα νοτιά του νησιωτικού συμπλέγματος.

Επίσης θα υπάρξει Δέσμευση τεσσάρων τμημάτων και διεξαγωγή γυμνασίων με πυρά, από τις εννέα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Ταυτόχρονα μεταξύ της Ρω και της Ρόδου, δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα, η Τουρκία δεσμεύει μια ακόμη περιοχή, για άσκηση με πυρά.

  “Χρυσή ευκαιρία” για την ΕΑΒ η πώληση των ελληνικών Mirage-2000 στη Γαλλία!

«Ελπίζω οι απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου ότι είναι απλώς πολιτική ρητορική . Όταν όμως προέρχονται από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο ή από υπουργούς πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Λούντοβιχ Σούλτς, συνεργάτης του Γερμανο – Τουρκικού Ινστιτούτου «DOI».

Παράλληλα από την Δευτέρα ξεκινά η γεώτρηση στα ρηχά νερά της Μερσίνας.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Υπουργός, Ενέργειας Φατίχ Ντονμεζ, δηλώνει: «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα νωρίς σε σχέση με τις έρευνες και θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε αποθέματα. Όλα είναι έτοιμα στη Μερσινα. Και εκεί θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Τουρκικό UAV Bayraktar ΤΒ2 πέταξε πάνω από τη Λέσβο! (φώτο)

Η γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας θα ολοκληρωθεί σε 3 με 4 μήνες με τον Πορθητή να κατεβαίνει σε βάθος 5.500 με 6.000 μέτρα
veteranosLoading...