Η Ελλάδα «εκλιπαρεί» την Τουρκία για την επιστροφή 1.900 -όλων κι όλων- παράνομων μεταναστών

Να επιστρέψει μερικές εκατοντάδες παράνομους μετανάστες στην Τουρκία προσπαθεί η κυβέρνηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα βέβαια.

Εχθές ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, τον επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχελι, και τον επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λετζέρι, ο κ. Μηταράκης ζήτησε την άμεση επιστροφή των ατόμων αυτών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016.

Πόσα είναι αυτά; Ούτε 2.000 από τις δεκάδες χιλιάδες που έχουν εισβάλλει στη χώρα το 2021.

  Τουρκικό ΥΠΑΜ: Θα συνεχίσουμε να πολιορκούμε την Κρήτη!

Από την πλευρά της η Κομισιόν εξέδωσε μια αδιάφορη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι συνεχίζει να στηρίζει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι επιστροφές μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία όπως τόνισε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανταλμπέρ Γιανς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ανταποκριτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Γιανς ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή του Έλληνα υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, με την οποία ζητείται η επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία καθώς και για το εάν η Κομισιόν αναζητεί άλλες λύσεις στο θέμα της μετανάστευσης στα ελληνικά νησιά, ανέφερε τα εξής: «Η Επιτροπή έλαβε επιστολή από τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία ενημερώνει ότι η Τουρκία αρνείται να δεχθεί επιστροφές από άτομα που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ο υπουργός ζήτησε τη βοήθεια της Επιτροπής προκειμένου να τονιστεί στις τουρκικές Αρχές η ανάγκη πλήρους υλοποίησης της Κοινής Δήλωσης», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Τουρκικό ΥΠΑΜ: Θα συνεχίσουμε να πολιορκούμε την Κρήτη!

defencenet.gr