Έλληνες πατριώτες «Μπλόκαραν εκδήλωση »δήθεν Μακεδόνων» στην Ελλάδα» Βράζουν στα Σκόπια

Πορεία στο Αμύνταιο Φλώρινας πραγματοποίησαν βραδινές ώρες του Σαββάτου μέλη της οργάνωσης του «Ιερού λόχου», φωνάζοντας συνθήματα κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και των ΜΑΤ.

Λίγη ώρα πριν είχαν συγκεντρωθεί στον Άγιο Παντελεήμονα, αντιδρώντας σε πρόσκληση του κόμματος του «Ουράνιου Τόξου» Φλώρινας να ιδρύσει «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» διοργανώνοντας, μάλιστα εκδήλωση για το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου.

Σκοπιανή εφημερίδα σε δημοσίευμα της με τίτλο «Νεοναζί μπλοκάρουν εκδήλωση Μακεδόνων στο Λερίν» (έτσι ονομάζουν την Φλώρινα)

«Οι Έλληνες νεοναζί εμπόδισαν δεκάδες ‘Μακεδόνες’ από την Ελλάδα που ήθελαν να παρακολουθήσουν ένα ‘μακεδονικό’ πολιτιστικό γεγονός σήμερα το απόγευμα», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας ήταν έντονη, αλλά δεν υπήρξε καμία φυσική επαφή μεταξύ των ‘Μακεδόνων’ και των μελών του νεοναζιστικού κόμματος της ‘Χρυσής Αυγής’ και άλλων ριζοσπαστικών ελληνικών ομάδων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το «Σπίτι του ‘μακεδονικού’ πολιτισμού» και θα συμμετείχαν μέλη των ‘μακεδονικών’ οργανώσεων από το βόρειο τμήμα της Ελλάδας καθώς και ‘μακεδονικές’ οργανώσεις της διασποράς.

Διαβάστε:  Τουρκικά F-16 προσπάθησαν να ρίξουν Super Puma της ΠΑ στο Φαρμακονήσι

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιστατικό συνέβη στο δρόμο από τη Φλώρινα (Λερίν τη γράφει το κείμενο) προς το χωριό Πατέλ (;), όπου θα γινόταν το πολιτιστικό γεγονός.

Δείτε την πρόσκληση του «Ουράνιου Τόξου», που προηγήθηκε:


Loading...