Ναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της φρεγάτας «Ύδρα» στην Αλεξάνδρεια, μία ακόμα απόδειξη – μετά τη δωρεά των 92 τεθωρακισμένων BMP-1 – της ενισχυμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει της τουρκικής επέκτασης και επιθετικότητας στην περιοχή.

Η φρεγάτα βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο του θερινού ταξιδιού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και κατά τον πλού της από και προς το λιμάνι της Αιγύπτου ασκήθηκε με πλοία του πολεμικού ναυτικού της χώρας

  Ναυμαχίες επί χάρτου από την Τουρκία – Η τακτική του «θερμού καλοκαιριού»

Οι ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του σχεδίου της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με όλες τις φιλικές και αδελφικές χώρες, όπως αναφέρει το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ και αναμεταδίδει ο αιγυπτιακός τύπος.

Έρχονται επίσης ως μέρος της ανταλλαγής εμπειριών των δύο πλευρών και ενίσχυσης των αμοιβαίων ωφελών για την επίτευξη των κοινών συμφερόντων. Οι ναυτικές ασκήσεις περιελάμβαναν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ορισμένων δραστηριοτήτων ειδικής εκπαίδευσης.

Στο ρεπορτάζ της Αλ Αχράμ επισημαίνεται ότι οι κοινές ασκήσεις περιελάμβαναν διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

  Παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας: Μυστικές συνομιλίες στο Γερμανών και Τούρκων για Αν. Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...