Ένα χάρτη του 2009 της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor..

που δείχνει την τουρκική σφαίρα επιρροής το 2050, ανέσυρε στην επιφάνεια ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Ερντογάν, προκειμένου να πείσει το εσωτερικό του ακροατήριο πως οι ΗΠΑ του Μπάιντεν, συμφωνούν με τους νέο-οθωμανικούς σχεδιασμούς του.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, πως ο επίμαχος χάρτης «ξεθάφτηκε» την ίδια ώρα που στην Αθήνα, πραγματοποιούνταν το «Φόρουμ Φιλίας» με τη συμμετοχή σημαντικών αραβικών χαρτών, που σύμφωνα με τη θεωρία του Strafor θα τελούν το 2050 υπό την επιρροή της Τουρκίας.

  Ρωσικό πυραυλικό σύστημα κατασχέθηκε στη Λιβύη από τους Τούρκους

O χάρτης που προβλήθηκε στο πλαίσιο πάνελ του τηλεοπτικού δικτύου TGRT, βασίζεται στη θεωρία που εξέφρασε το 2009 ο ιδρυτής του Stratfor, και διάσημος Αμερικανός αναλυτής πληροφοριών Τζορτζ Φρίντμαν, πως η Τουρκία θα έχει εξελιχθεί σε υπερδύναμη έως το 2050 ασκώντας επιρροή στη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τον Καύκασο και τμήματα της Ρωσίας. Η συγκεκριμένη θεωρία μάλιστα, αποτέλεσε ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο του Φρίντμαν: «Τα επόμενα 100 χρόνια: Μια πρόβλεψη για τον 21ο αιώνα» που εκδόθηκε το 2009 και κυκλοφόρησε και στη χώρα μας το 2014.

  Ο ΟΗΕ ετοιμάζει διεθνή μαύρη λίστα των «ομοφοβικών» ομάδων και προσώπων

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, στις χώρες που έως το 2050 η Τουρκία θα ασκεί έντονη επιρροή περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς το Ισραήλ, η Βόρεια Αφρική, ακόμη και περιοχές της Ρωσίας. Μεταξύ άλλων, «κόκκινες» εμφανίζονται στον χάρτη του Stratfor: Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κύπρος, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αμπχαζία, Λίβανος, Συρία, Υεμένη, Ιράκ, Κουβέιτ, Αίγυπτος, Λιβύη, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και περιοχές της νότιας Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, του Κουμπάν, της περιοχής του Ροστόφ και των δημοκρατιών.

turkey

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή protothema.grLoading...