Πλοία από το Στόλο της Κασπίας πέρασαν σήμερα τον Πορθμό του Κερτς και τώρα πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Τα πολεμικά σκάφη κυρίως αποβατικά, πέρασαν την μεγάλη γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με την Ρωσία σε μια ακόμη ένδειξη ότι το κλίμα στην περιοχή είναι κυριολεκτικά έκρυθμο.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Ναυσιπλοΐας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι, «Από τις 24 Απριλίου στις 21:00 έως τις 31 Οκτωβρίου στις 21:00, η ​​διέλευση πολεμικών σκαφών και άλλων πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ανασταλεί».

Οι τρεις περιοχές που επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση είναι η δυτική άκρη της Κριμαίας, μια περιοχή νότια της Σεβαστούπολης έως τον Γκόρζοφ, και τέλος μια περιοχή «ορθογωνίου» έξω από τη χερσόνησο Κερτς κοντά στο Φυσικό Πάρκο Όμποκσκι.

Αυτή η τελευταία περιοχή είναι η πιο αμφιλεγόμενη επειδή βρίσκεται κοντά στον Πορθμό του Κερτς, το οποίο συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Αζόφ και έχει μεγάλη σημασία για τις εξαγωγές σιτηρών και χάλυβα της Ουκρανίας.

  2.000 Γάλλοι στρατιωτικοί σε Ε.Μακρόν: «Θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος & θα επέμβουμε»

Εχθές το ΝΑΤΟ είχε απευθύνει προειδοποίηση προς την Ρωσία: «Καλούμε τη Ρωσία να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια και στη Θάλασσα του Αζόφ διασφαλίζοντας έτσι την διεθνή ναυσιπλοΐα».

Η υπόθεση όμως αποκτά ευρύτερες διαστάσεις πιο τρομακτικές: Σύμφωνα με ορισμένες διαρροές, η Μόσχα επέδωσε «τελεσίγραφο» στις ΗΠΑ σύμφωνα με το οποίο το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει αμέσως τις δραστηριότητές του στην Ουκρανία.

Αυτό ελέχθη στον Αμερικανό πρεσβευτή στη Ρωσία John Sullivan, ο οποίος εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις 15 Απριλίου.

  Σοκαριστικά βίντεο από το μακελειό στη Ρωσία με μαθητές να πηδούν από μπαλκόνια για να σωθούν! - Πάνω από 10 νεκροί

«Οι ΗΠΑ έχουν έξι ημέρες να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας. Σε διαφορετική περίπτωση η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία και θα σταματήσει μόνη της τη δραστηριότητα αυτή», φέρεται να διεμήνυσαν οι Ρώσοι στον Αμερικανό πρεσβευτή.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Sullivan ήταν τόσο ταραγμένος, που αναχώρησε από το ρωσικό υπουργείο από την πλαϊνή είσοδο αι όχι από την κεντρική, χωρίς να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Μια ημέρα μετά το φερόμενο ρωσικό «τελεσίγραφο», η αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία εξέδωσε ανακοίνωση συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την Κριμαία και το Ντονμπάς τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defencenet.grLoading...