Έντι Ράμα: Στην Ελλάδα δολοφονούνται Αλβανοί..

Ο Εντι Ράμα σε πρωτοφανή παραλήρημα εγκαλεί την ελληνική Αστυνομία γιατί κάνει την… δουλειά της και υπόσχεται στήριξη στα «θύματα» !

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας με αφορμή το έγκλημα με εμπλεκόμενο νεαρό αλβανικής καταγωγής στην Καβάλα, κάνει λόγο για κύμα διωγμών και «σειρά δολοφονιών Αλβανών» τις τελευταίες δυο εβδομάδες στην Ελλάδα που προκαλούν «αγανάκτηση» στην Αλβανία.

Με την ανακοίνωση αυτή, τα Τίρανα ουσιαστικά πυροδοτούν το ανθελληνικό κλίμα που τελικά χρησιμοποιείται και στρέφεται εναντίον της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας.

Στις περιπτώσεις που αναφέρεται το Αλβανικό ΥΠΕΞ, εκτός του Αλβανού που δολοφονήθηκε στην Κέρκυρα από πολίτη, συμπεριλαμβάνεται και ο θάνατος του διακινητή ναρκωτικών σε ανταλλαγή πυρών με την συνοριοφυλακή πριν μερικές ημέρες αλλά και το έγκλημα με θύμα τον 18χρονο Μάριο Ισακ αλβανικής καταγωγής που βρέθηκε νεκρός σε πολυκατοικία της Καβάλας τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ολες οι περιπτώσεις που είτε έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης είτε αφορούν το κοινό έγκλημα.

Το Αλβανικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του εκφράζει την «βαθιά αγανάκτηση για την απώλεια των συμπατριωτών, ένα αίσθημα που αυξάνεται από την καθυστέρηση στην εξιχνίαση των γεγονότων από ελληνικής πλευράς».

Διαβάστε:  Γιατί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν σταδιακά αποτρεπτική ισχύ...

Στην ανακοίνωση επίσης το αλβανικό ΥΠΕΞ «καταδικάζει έντονα το υπόβαθρο του εξτρεμισμού και της ρητορικής μίσους που συνοδεύει αυτά τα γεγονότα στη γειτονική χώρα και καλεί τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν και να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα της Χρυσής Αυγής και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων να παραβιάσουν την ασφάλεια και αξιοπρέπεια των Αλβανών που εργάζονται και συνεισφέρουν στη γειτονική χώρα».

Και συνεχίζει:

«Υπό αυτές τις συνθήκες που οι συμπατριώτες μας νιώθουν την πίεση μιας πρωτοφανούς εκστρατείας μίσους και βίας, το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την δέσμευση του Αλβανικού κράτους να προσφέρει στα θύματα και στις οικογένειες τους την αναγκαία νομική και οικονομική στήριξη και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους ως μελών της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής κοινότητας που ζει, σπουδάζει και προσφέρει επι δεκαετίες στην Ελλάδα».

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αυτή η εμπρηστική ανακοίνωση γίνεται λίγες ώρες μετά την συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπουσάτι.
Πηγή