Έντονη ανησυχία στο Μαξίμου για την 25η Μαρτίου καθώς φοβούνται ότι λόγω της ημέρας θα επιχειρηθεί να γίνουν αυτοσχέδιες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η ανησυχία για τις συγκεντρώσεις – κινητοποιήσεις της 25ης Μαρτίου, είναι μεγαλύτερη και από αυτή που προκαλούν οι συγκεντρώσεις για τα δικαιώματα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ή για την αστυνομική βία και το πανεπιστημιακό άσυλο.Σύμφωνα με την ανάλυση από τις μυστικές υπηρεσίες που έχει στα χέρια του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης δεν μπορούν να πάρουν μαζικό χαρακτήρα, διότι εκφράζουν ένα μικρό μέρος του πληθυσμού.

Σε αντίθεση με μία «οργανωμένη ανυπακοή» την ημέρα της επετείου των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821, όπου η ελληνική σημαία που θα κυματίζει μπορεί να ενώσει το σύνολο του λαού, μαζί φυσικά με την βαρύτητα της σημειολογίας του εορτασμού. Άλλωστε και οι μαζικότερες διαδηλώσεις της νεότερης ιστορίας, αυτές των κινητοποιήσεων για το Μακεδονικό, έγιναν υπό την ελληνική σημαία και όχι σημαίες κομμάτων. Το σενάριο αυτό λοιπόν προκαλεί ταραχή στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, δεδομένου ότι υπό την ελληνική σημαία είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν τα λεγόμενα μπάχαλα που διευκολύνουν την διάλυση μίας συγκέντρωσης με μέτρα καταστολής. Αντίθετα, η εικόνα μίας τυχόν απρόκλητης επίθεσης εις βάρος πολιτών που δεν προκαλούν, δεν δημιουργούν ταραχές και συγκεντρώνονται με ελληνικές σημαίες, θεωρείται ότι μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες ακόμα και για την κυβερνητική συνοχή.

  Απίστευτη τουρκική προβοκάτσια λίγο πριν την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία

Για αυτό ακριβώς το λόγο, έχει μπει στο μικροσκόπιο τόσο το επικοινωνιακό μηχανισμού αλλά και των διωκτικών αρχών, διαδικτυακή δραστηριότητα από διάφορες πηγές, που ωθεί σε συγκεντρώσεις στο κέντρο των Αθηνών και σε άλλες πόλεις ανήμερα της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να τιμηθεί η εθνεγερσία. Ειδικά οι κινητοποιήσεις του Συντονιστικού Φορέων ΄21, που συγκεντρώνουν συμμετοχές φορέων από όλο το ιδεολογικο-πολιτικό φάσμα, αλλά καί απλών συλλόγων καί συλλογικοτήτων, ανησυχούν ιδιαίτερα το Μαξίμου. Ήδη έχουν ἀνακοινωθεί συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Ζάκυνθο, ενώ τίς επόμενες μέρες αναμένονται ανακοινώσεις καί για άλλες πόλεις.

  Συνάντηση Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ – Τι ερευνά η αστυνομία

Μην απορήσουμε και εάν δούμε κατασταλτικά μέτρα και στο διαδίκτυο προκειμένου αυτές οι συγκεντρώσεις να ακυρωθούν ή έστω να μην λάβουν μαζικό χαρακτήρα.

Πηγές: olympia.gr, antibaro.gr, radiohellas.gr, greekarmy.gr, komotinipress.gr κ.α.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...