Επεισόδια στη Λαμία: Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε κατοίκους στην Ανθήλη

Ένταση και επεισόδια με ισχυρή αστυνομική δύναμη να σπεύδει στην κοινότητα – Πληροφορίες για τραυματισμό γυναίκας από πέτρα – Απειλούσαν αστυνομικό που είναι κάτοικος του χωριού.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη Λαμίας όπου χθες το βράδυ υπήρξε ένταση και επεισόδια μεταξύ κατοίκων της κοινότητας και ρομά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι ρομά άρχισαν για άγνωστο λόγο να πετούν πέτρες σε κάποια σπίτια. Ακολούθησε ένταση και κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Προς στιγμήν τα πράγματα ηρέμησαν όταν όμως οι αστυνομικοί θέλησαν να προσαγάγουν έναν νεαρό ρομά, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ένας από αυτούς που πετούσαν πέτρες σε συγκεκριμένο σπίτι, οι άλλοι ρομά που ήταν συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και δημιουργήθηκε νέα ένταση.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι έγινε νέα επίθεση με πέτρες και ότι μια από αυτές έσπασε παράθυρο σπιτιού και χτύπησε μια γυναίκα στον αυχένα.

Δεν έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία εάν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις, ωστόσο οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα, αφού εδώ και καιρό έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι παραβατικοί ρομά είναι ανεξέλεγκτοι και η κατάσταση στο χωριό είναι έκρυθμη.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter