Ανεβάζουν ταχύτητες οι κυβερνητικοί φορείς που ασχολούνται με την επιχείρηση “Ελευθερία” -όπως ονόμασε η κυβέρνηση το σχέδιο των εμβολιασμών κατά της Covid- καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Τρίτη (15/12) την επίσπευση της διαδικασίας αξιολόγησης και πιθανότατα έγκρισης του εμβολίου Pfizer / BioNTech. Κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα έως 10 ημέρες αναμένεται να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων το εμβόλιο θα λάβει έγκριση κυκλοφορίας και από την Κομισιόν. Στα τέλη του έτους, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, ενδέχεται να παραλάβουμε στην Ελλάδα τις πρώτες παρτίδες.

  Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου στην Κυπαρισσία - Σκληρές εικόνες

Ο εμβολιασμός κατά της Covid σε περισσότερους από δύο εκατομμύρια Έλληνες τον μήνα και σε δύο δόσεις εμβολίου, αναμένεται να αποτελέσει μία σύνθετη άσκηση για τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η επιχείρηση “Ελευθερία”, όπως ονόμασε την εκστρατεία εμβολιασμών η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, πρέπει να στηθεί σε χρόνο μηδέν. Αποτελεί έναν περίπλοκο μηχανισμό ομαδικών εμβολιασμών, στους οποίους δεν έχει προηγούμενο η χώρα.

Ήδη, από την προηγούμενη Πέμπτη έχουμε παραλάβει και τα τελευταία ψυγεία για τη συντήρηση στους -70 βαθμούς Κελσίου του ενός εκατομμυρίου δόσεων εμβολίων, τα οποία αναμένεται να λάβουμε για αρχή, με βάση τον προγραμματισμό της Κομισιόν.

  Αδιανόητη κρίση στα υποβρύχια του ΠΝ: Κρατούν κλειδωμένα στο σκάφος τα πληρώματα που αρνούνται να εμβολιαστούν! (βίντεο)

Πηγή iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...