Τη στιγμή που γίνονται έντονες συγκρούσεις μεταξύ συριακών και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη βόρεια πλευρά της Συρίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπόσχεται να στείλει «σπίτι τους», στη Δυτική Ευρώπη, τους ξένους μαχητές του Ντάες κατά την ημέρα του εορτασμού της Ανακωχής που σηματοδοτεί το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτή είναι η αρχή της επιχείρησης “Επιστροφή στον αποστολέα” την οποία ο Σουλτάνος ​​υποσχόταν για μήνες.

” Σας λέμε ότι θα σας τους στείλουμε πίσω. Θα ξεκινήσουμε από τη Δευτέρα [11 Νοεμβρίου] “, δήλωσε ο Süleyman Soylu προς τις δυτικές πρωτεύουσες, όπως αναμεταδίδεται από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Άγκυρα παίζει στο βελούδο για το θέμα αυτό, καθώς οι Τούρκοι αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν εξαιρετικά αντιδημοφιλής σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Δανία, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης μια παγίδα μπούμερανγκ: οι δυτικές πρωτεύουσες που κατέφυγαν στην Άγκυρα για να στείλουν μαχητές στη Συρία βρίσκονται παγιδευμένες από τη δική τους ρητορική του λεγομένου αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενώ δημιουργήθηκε από τις δικές τους ειδικές υπηρεσίες, ως μέρος μιας πιο περιεκτικής στρατηγικής για τη διασφάλιση της γεωπολιτικής ηγεμονίας και για τη αποτροπή των καθεστώτων που τους θεωρούσαν εχθρικά.

Ο Μεγάλος Τούρκος επωφελήθηκε από δισεκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα για τη σιωπή του, αλλά φαίνεται ότι αισθάνεται αρκετά ισχυρός σήμερα έτσι ώστε να μην ικανοποιηθεί πλέον με τον εκβιασμό της μεταναστευτικής πλημμύρας αλλά διαθέτει τώρα μια τέλεια παγίδα.

Για τον Ερντογάν, οι ξένοι μαχητές του Ντάες, τους οποίους πολύ σοβαρές πηγές εκτιμούν ότι είναι μεταξύ 1.200 και 1.500 εξαιρετικά επικίνδυνων μαχητών, εκτός από τα μέλη των οικογενειών τους, πρέπει να επιστρέψουν «για να ζήσουν στο σπίτι τους στη Δυτική Ευρώπη» από όπου ήρθαν.

Η τουρκική πολιτική είναι αρκετά κυνική, αλλά ποτέ δεν στερείται καθόλου δόλιων τεχνασμάτων υψηλής απόδοσης.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξής του στο ρωσικό δίαυλο Russia Today ότι η Ευρώπη έπρεπε προπαντός να φοβάται την επιστροφή των μαχητών «της», τους οποίους αμόλησε στη χώρα του για σχεδόν μια δεκαετία.

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.

Τέτοιοι είναι οι κίνδυνοι του Κάρμα …

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

strategika51
infognomonpolitics.blogspot.comLoading...