Η αιγυπτιακή αστυνομία εισέβαλε στο γραφείο του τουρκικού ενημερωτικού πρακτορείου Anadolu στο Κάιρο και συνέλαβε τέσσερις υπαλλήλους το βράδυ της Τρίτης. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται κι ένας Τούρκος πολίτης. Οι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε άγνωστο προορισμό από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα την «εισβολή στο γραφείο του πρακτορείου Anadolu στο Κάιρο», ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων εργαζομένων.
«Η εισβολή στο γραφείο του Anadolu στο Κάιρο χθες το βράδυ από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας και η κράτηση ορισμένων υπαλλήλων χωρίς δικαιολογία αποτελεί πράξη παρενόχλησης και εκφοβισμού ενάντια στον τουρκικό Τύπο και την καταδικάζουμε σθεναρά», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η πράξη βίας εναντίον του Anadolu υπογράμμισε για άλλη μια φορά όχι μόνο την αρνητική προσέγγιση της αιγυπτιακής κυβέρνησης για την ελευθερία του Τύπου, αλλά και τη θέση της σχετικά με τη δημοκρατία και τη διαφάνεια» συνέχισε και πρόσθεσε: «Οι δυτικές χώρες, που δείχνουν ευαίσθητες για την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, παίζουν ρόλο σε αυτή την απερίσκεπτη στάση, παραβλέποντας την καταδίκη των παραβιάσεων στη χώρα».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν κατηγόρησε επίσης τις αιγυπτιακές αρχές «για την εχθρική στάση τους απέναντι στον τουρκικό Τύπο».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...