ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ, ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ & ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Αρχιστράτηγος Καραϊσκάκης ο επονομαζόμενος και γιος της Καλογριάς. Αυτός ο Άντρακλας ήταν καρπός της σχέσης του αρματολού Δημήτρη Καραΐσκου και της μοναχής Ζωής Ντιμισκή, αδελφής του κλέφτη Κώστα Ντιμισκή και εξαδέλφης του οπλαρχηγού Γώγου Μπακόλα. Μεγάλωσε με τους θετούς γονείς του, μία οικογένεια Σαρακατσάνων, αφού η μητέρα του τον εγκατέλειψε μη αντέχοντας τον διασυρμό μιας παράνομης σχέσης και πέθανε όταν αυτός ήταν οκτώ ετών. Όταν λοιπόν θέλει ο Θεός δίνει εντολή και γίνονται θαύματα, αυτός ο γίγαντας λοιπόν της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ο Καραΐσκος ήταν γνωστός ως ο Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μπορεί να μην είχε την οξυδέρκειά του μεγάλου Κολοκοτρώνη αλλά έχει ψυχή χιλίων λεόντων και τη δυνατότητα αυτό το Ψυχικό του προτέρημα να το μεταλαμπαδεύει και στους συμπολεμιστές του, είχε αυτό που θα λέγαμε σήμερα, την δυνατότητα να ντοπάρει τους παίκτες.

  Αισχρή απάντηση Γερμανών… “Αμφιλεγόμενα ζητήματα”, Ελλάδας-Τουρκίας

Με δυο τρεις κουβέντες τους έκανε λιοντάρια γι’ αυτό και σε όποιες μάχες λάβανε μέρος καμία δεν χάσανε, όλες τις κερδίσανε. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ρωτήθηκε ο Κολοκοτρώνης σχετικά με την μάχη του Κερατσινίου δεν ασχολήσε καθόλου και απάντηση του ήτανε αποστομωτική “Δεν ασχολούμαι γιατί εκεί είναι ο Καραϊσκάκης!”. Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη του είχε ο γέρος του Μωριά. Αυτός ο Εθνικός μας ήρωας πολεμούσε άρρωστος έπασχε από φυματίωση, που για εκείνη την εποχή η αρρώστια αυτή ήταν αθεράπευτη. Μιλάμε για μία ανθρώπινη ανδρική κατασκευή θαύμα της φύσης και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιστορικών αυτό επιβεβαιώνεται και ως εξής, “όταν έπινε λέει τον καφέ του στα βράχια της Πειραϊκής εκεί στον Πειραιά κάτω από την φουστανέλα τα γεννητικά του όργανα ζύγιζαν αρκετά κιλά σε αντίθεση με τους σημερινούς που η ζυγαριά δείχνει κάποια γραμμάρια”. Για αυτό και συχνά πυκνά αυτός ο αρχιστράτηγος τα γεννητικά του όργανα τα συμβουλευόταν και του δίνανε οριστικές εντολές και τους Τούρκους να πάθαινουν την πλάκα τους.

  Αισχρή απάντηση Γερμανών… “Αμφιλεγόμενα ζητήματα”, Ελλάδας-Τουρκίας

Γνωστός για την αθυροστομία του πριν από κάθε μάχη έκανε Σύσκεψη με τον Πούτσο του και έπαιρνε τις σχετικές αποφάσεις. Έγραψε τη δικιά του ιστορία με πολύ μεγάλα γράμματα στην ελληνική πραγματικότητα, ένα πραγματικό παλικάρι που δολοφονήθηκε μπαμπέσικα. Και όταν ο μεγάλος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έμαθε για το θάνατο του αποτραβήχτηκε σε μία γωνιά και τον μοιρολογούσε σαν γυναίκα όπως λένε οι ιστορικοί. Εγώ που γράφω αυτές τις αραδούλες είμαι πολύ μικρός μπροστά του δεν έχω τη δυνατότητα ούτε το τσαρούχι του να ξεσκονίσω..

Γ. Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά: «Λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»…

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...