Μετά από 100 χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει και πάλι τον ίδιο εχθρό: Συνεργασία Γερμανίας-Τουρκίας

Η γερμανική κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων προς την ΕΕ. Τόσο η καγκελαρία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών «αναμένουν» πως θα τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό. Όπως διαβεβαιώνουν εκπρόσωποί τους στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

  Σύμβουλος Ερντογάν «Αιτία πολέμου αν επιτεθεί η Ελλάδα σε τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Ο δε πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ο χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν δηλώνει στην ίδια εφημερίδα πως η Γερμάνια αλλά και η ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν σκληρά.

Και σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, την Κυριακή το Γερμανικό Προξενείο, την ώρα μάλιστα που η Ελλάδα θα σύνορα της δεχόταν εισβολή, δημοσίευσε στα Social φωτογραφίες από την Αλεξανδρούπολη με σχόλιο «πόσο όμορφα είναι τα μέρη μας». Αν δεν ήταν ο λογαριασμός επίσημος, θα έλεγε κανείς ότι η δημοσίευση ειρωνευόταν την κατάσταση στον Έβρο.

  Ο Σταυρός της Χιμάρας ξανά στο στόχαστρο ακραίων ανθελλήνων που κατέχουν πόστα

Η Γερμανία έχει επιλέξει πολιτική και αυτή είναι διαχρονική, να στηρίζει τον αντιπρόσωπο της στην Μέση Ανατολή, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, έναν αντιπρόσωπο που πολεμά και διεκδικεί για την ίδια.

Ο πόλεμος που διεξάγει η Τουρκία στην Ελλάδα μέσω των προσφύγων, έχει την στήριξη του Βερολίνου, και η ιστορία θα το σημειώσει για τρίτη φορά

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

thesecretrealtruthLoading...