Έρχεται βαρυχειμωνιά από αύριο! Χιόνια μέχρι και στην Πάρνηθα

Αρκετούς βαθμούς κάτω από μηδέν έφτασαν οι θερμοκρασίες σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο θα έχουμε χειμώνα για «30 ώρες», καθώς αναμένονται χιόνια όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος όπως σημείωσε σε ανάρτηση του στο Facebook: «Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης», ενώ από την Τετάρτη αναμένονται τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα σε υψόμετρο 1000 μέτρων.

  Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως: «πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως Καβάλας, ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα).

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.
Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.»
Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το 0

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Απολύεται άμεσα ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια σε ΕΠΑΛ

Η αρχή με τα χιόνια έγινε από τη βόρεια Ελλάδα, καθώς σήμερα τα ξημερώματα έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Νυμφαίο της Φλώρινας, όπου το θερμόμετρο έδειξε -1 βαθμό Κελσίου.