Το Fortnite, το δημοφιλέστερο διαδικτυακό παιχνίδι στον κόσμο, έριξε ξαφνικά μαύρο στις οθόνες και προκάλεσε φρενίτιδα σε εκατομμύρια “εθισμένους” παίκτες

Πριν λίγες ώρες, ένας αστεροειδής κατέστρεψε τον κόσμο του παιχνιδιού στο τέλος της 10ης σεζόν, με το δημοφιλέστερο παιχνίδι στον κόσμο να ρίχνει «μαύρο».
Όχι δια παντός φυσικά, αφού η 11η σεζόν αναμένεται να είναι διαθέσιμη την Πέμπτη -ίσως και αύριο, Τρίτη (15/10), καθώς οι πιέσεις είναι ασφυκτικές και ο κίνδυνος επανάστασης πιο ορατός από ποτέ…Παρότι, ωστόσο, μιλάμε για ένα προγραμματισμένο «μαύρο» και μόνο για λίγες ημέρες, οι απανταχού φανατικοί gamers του Fortnite και ιδίως οι μαθητές γυμνασίου (σε αυτές τις ηλικίες κάνει θραύση), έχουν χάσει τον ύπνο τους -αντί να τον βρουν, τώρα που δεν κρατούν στα χέρια τους ένα χειριστήριο.

Οι gamers που ξοδεύουν ατελείωτες ώρες παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια όπως το Fortnite δεν απέχουν πολύ από τον εθισμό και την εξάρτηση. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Η Epic Games, η εταιρεία παραγωγής του Fortnite, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι έχει δημιουργήσει επίτηδες ένα εξαρτησιογόνο παιχνίδι. Δικηγορικό γραφείο που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά ετοιμάζει μήνυση εναντίον της Epic εκ μέρους δύο γονέων. Οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους φέρονται σαν κοκαϊνομανείς με το Fortnite. Αναζητούν τη ντοπαμίνη που εκκρίνεται στον εγκέφαλο όπως ακριβώς οι κανονικοί χρήστες παραισθησιογόνων. Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι στη δημιουργία και τη βελτίωση του Fortnite η Epic Games έχει εμπλέξει ψυχολόγους, οι οποίοι ως εξ επί τούτου επιδιώκουν και συνεισφέρουν στην παραγωγή ενός παιχνιδιού-ναρκωτικού.

Δείτε μερικές αντιδράσεις παικτών για το «τέλος» του Fortnite:

Τα συμπτώματα του συνδρόμου στέρησης από το Fortnite είναι ήδη ορατά και αναμένεται να οξυνθούν, καθώς η συνηθισμένη οθόνη του παιχνιδιού δεν επιτρέπει πλέον την πρόσβαση σε κανέναν. Από την Κυριακή το Fortnite παραμένει βασανιστικά καθηλωμένο στην εικόνα μιας συμπαντικής μαύρης τρύπας. Η Epic Games δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, ούτε για το τι οδήγησε στη διακοπή διάθεσης του παιχνιδιού ούτε για το τι μέλλει γενέσθαι. Η εταιρεία, μάλιστα, διέγραψε πάνω από 12.000 tweets από τον επίσημο λογαριασμό της. Προέρχονταν από αγανακτισμένους και απελπισμένους παίκτες, οι οποίοι αδημονούν να πάρουν τη «δόση» τους από το Fortnite.

Σε ό,τι αφορά στο ίδιο το παιχνίδι, η αιφνίδια διακοπή του συντελέστηκε σύμφωνα με τα προαναγγελθέντα από την Epic Games. Όλοι περίμεναν την έναρξη του 11ου κύκλου, αντ’ αυτού όμως ήρθε το τέλος, όταν μετά από μια κολοσσιαία έκρηξη απέμεινε μόνο η μαύρη τρύπα. Βέβαια, οι εξ επαγγέλματος ανασκαφείς του διαδικτύου, ήδη έχουν διαδώσει παντού ότι μετά από το Big Bang του τέλους, ο Fortnite θα περάσει σε επόμενο κεφάλαιο. Σε αυτό οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους διαφορετικά όπλα και δυνατότητες ενεργειών, εξελιγμένα και πειστικά πέρα από κάθε προηγούμενη εμπειρία. Επισήμως θα ονομάζεται Fortnite Chapter 2, Season 1.

Μένοντας με το βλέμμα καρφωμένο στη μαύρη τρύπα που δεσπόζει στο κέντρο της οθόνης, οι χρήστες του Fortnite παρατηρούν διάφορους αριθμούς να εμφανίζονται: Στην αρχή ήταν η τετράδα 146, 11, 15 και 62. Κατόπιν προστέθηκαν οι 87, 14, 106, 2, 150, 69, 146, 15, 36, 2, 172, 8, 160 και 65. Κανείς δεν είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει το κρυμμένο μήνυμα και μόνο απόπειρες έχουν γίνει, με επισφαλή αποτελέσματα.

με πληροφορίες protothema.grLoading...