Ερντογάν: Με «στρατό» στη Νέα Υόρκη – Με Περιστέρα και Παππά ο Αλέξης

Διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε επί μία περίπου ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλούσε με τον Τούρκο Πρόεδρο, κυρίως, για τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο γεύμα που παραθέτει ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, στις 13:15 (20:15 ώρα Ελλάδας). Το απόγευμα στις 17:00 (00:00 ώρα Ελλάδας) θα απευθύνει ομιλία στο Concordia.

  Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από το βράδυ της Κυριακής για να συμμετάσχει στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Τον συνόδευαν η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.
Αντίθετα ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε εντυπωσιακή κάθοδο στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από μία κουστωδία υπουργών, αξιωματούχων και επιχειρηματιών.
Γκουλενιστές δημοσιογράφοι έλεγαν στον Μιχάλη Ιγνατίου ότι ο «στρατός του Ερντογάν» αριθμεί μερικές εκατοντάδες άτομα, που εργάζονται μέρα-νύχτα προωθώντας την ατζέντα του ισλαμιστή ηγέτη.
Εκτός του στρατού των ειδικών στις δημόσιες σχέσεις, που προηγήθηκαν του κ. Ερντογάν, η τουρκική κυβέρνηση έχει πληρώσει 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε Αμερικανούς λομπίστες και εταιρείες δημοσίων σχέσεων για να αλλάξουν την εικόνα του.

  Πλήγμα στην Τουρκία – Ο Ερντογάν παγώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω λιτότητας

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, η Ελλάδα όλο το χρόνο δεν ξοδεύει στην Αμερική, ούτε 250 χιλιάδες δολάρια, ενώ η Τουρκία συνολικά δίνει σε δημόσιες σχέσεις πέραν των 25 εκ. δολαρίων το χρόνο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

crashonline.gr