Δηλώσεις πραγματοποίησε μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να χαλάει τα παιχνίδια στη Μεσόγειο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της διατηρώντας αποφασιστική στάση και σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο».

«Φαίνεται ότι το μνημόνιο κατανόησης καθορισμού θαλάσσιων περιοχών που υπογράψαμε με τη Λιβύη συνεχίζει να ενοχλεί. Αλλά πλέον η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί αφού το μνημόνιo έχει σταλεί και στον ΟΗΕ», δήλωσε ο Ερντογάν.

  Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους δικαιωματικά μετά την Αλωση

«Θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και αδυνείδητη συμπεριφορά», προσέθεσε.

Ακόμα αναφέρθηκε και στον στρατάρχη της Λιβύης Χαφτάρ και είπε ότι «έχει φανεί καλύτερα το πρόσωπο του πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη», προσθέτοντας ότι καλεί της διεθνή κοινότητα να στηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποίες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων.

  Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους δικαιωματικά μετά την Αλωση

Η απαγόρευση θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της 22ας Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου. Σημειώνεται ότι η 23η Απριλίου είναι εθνική εορτή για την Τουρκία και συνήθως πραγματοποιούνταν παρελάσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.Loading...